320 PRETNJI ZA 24 SATA Urednik BHRT na udaru zbog Cveta Srebrenice

13.7.2018 1:15:47
Broj pregleda: 51
Podeli Tvituj Podeli na G+

Na adresu urednika Informativnog programa Bosanskohercegovačke radio-televizije (BHRT) sa sedištem u Sarajevu, Marku Radoji u roku od 24 časa stiglo je čak 320 pretnji smrću nakon što je, kako su tvrdile njegove kolege iz ove medijske kuće, zabranio nošenje Srebreničkog cveta” 11. jula u programu.

Radoja je istakao za Novosti” da nije tačno da je on ikome zabranio nošenje značke, već je, sledeći kodeks ponašanja novinara koji je na ovoj TV urađen po Bi-Bi-Si-jevom programu, samo dao preporuku da se ne nosi ovo obeležje.

Nisam zabranio nošenje Cveta Srebrenice”, već sam preporučio da ga voditelji ne nose, a svi naši novinari u živim uključenjima su nosili cvetove i voditelji su koristili cvetove. Nastojao sam da ispoštujem kodeks Knjiga ponašanja i uputstava za javne servise” koje nama radi Bi-Bi-Si, a koji nalaže da pogotovo novinari u BiH, koja ima tešku istoriju i prošlost, nesređenu politiku i institucije, budu neutralni kaže Radoja.

Srebrenički cvet

Radoja naglašava da je svestan da je od svog dolaska u ovu medijsku kuću, kao prvi urednik Informativnog programa ikada iz Republike Srpske, konstantno u središtu tenzije koju stvaraju parastrukture koje vladaju BHRT”.

Marko Radoja

Bolovanje po preporuci

Radoja kaže da je prijavio pretnje smrću MUP Republike Srpske i SIPI i da je trenutno na bolovanju.

Na preporuku bezbednosnih struktura otišao sam na bolovanje, jer sam samo za 24 časa dobio više stotina pretnji smrću, uglavnom na službeni mejl rekao je Radoja.
Povezane vesti