AKCIJA BLICA Biramo najuspešnijeg preduzetnika u Srbiji

14.6.2018 9:48:11
Broj pregleda: 51
Podeli Tvituj Podeli na G+

Dnevni list Blic” jedanaestu godinu zaredom bira najboljeg preduzetnika u Srbiji. Ove godine partner je Eurobanka, koja će najboljeg preduzetnika za 2017. godinu nagraditi sa milion dinara. Proglašenje pobednika planirano je za polovinu jula ove godine.

Od 300 uspešnih preduzeća u Srbiji, koje je po zadatim kriterijumima odabrao žiri, izbor će prvo biti sužen na najboljih 50. Detaljnim uvidom u poslovanje uz pomoć rejting agencije žiri će potom odabrati deset najuspešnijih kandidata, čije će poslovanje biti predstavljeno u izdanjima Blica”. Redosled objavljivanja imena i opis rada preduzeća neće biti odraz bilo kakvog rangiranja.

Cilj akcije Blic preduzetnik” jeste promovisanje, jačanje i podrška preduzetničkom duhu u Srbiji. Kriterijumi na osnovu kojih će u narednim nedeljama stručni žiri izabrati Blic preduzetnika” za 2017. godinu su profitabilnost, produktivnost, likvidnost, izvozni potencijal, te broj zaposlenih i novozaposlenih. Žiri će ocenjivati i tehnološke inovacije u preduzećima kandidatima kao i njihovu orijentisanost ka zaštiti životne okoline i doprinos razvoju lokalne zajednice.

Dušan Mihailović, član Izvršnog odbora Eurobank Srbija, ističe da je sektor malih preduzeća i preduzetnika važan jer predstavlja pokretačku i razvojnu snagu zemlje i zapošljava značajan broj ljudi.

Nadam se da ćemo izabrati najboljeg preduzetnika kome će nagrada biti podstrek u daljem radu, ali i koji će biti dobar primer svima koji žele da se otisnu u preduzetničke vode ocenio je Mihailović. On je istakao da Eurobanka kontinuirano radi na unapređenju uslova i kriterijuma za kreditiranje i pružanje podrške malim i srednjim preduzećima.

Prošle godine smo zabeležili rast kredita od 15 odsto u poslovima sa stanovništvom i privredom. Rast kreditiranja u segmentu malih preduzeća i preduzetnika tokom 2017. bio je za 50 odsto veći u odnosu na prethodnu godinu ocenio je Mihailović.

Vinarija

Prvi koji je poneo titulu najuspešnijeg preduzetnika, 2007. godine, kada je akcija i započeta, bio je Srđan Pavlović, vlasnik Obuće Pavle” iz Bele Palanke. Prestižno priznanje zatim je bilo dodeljeno i preduzećima Agrounik”, Stublina”, Execom”, D-kompani”, kao i vlasnicima Mikroelektronike” , Blenda” , Manuela”, Edosa”, a Miroslav Kovačević, vlasnik istoimene vinarije, proglašen je za najboljeg preduzetnika za 2016. godinu.
Povezane vesti