Ambasador Skot nas pohvalio što ne idemo na izbore

12.1.2018 17:48:28
Broj pregleda: 7
Podeli Tvituj Podeli na G+

Ambasador SAD u Srbiji, Kajl Skot, ocenio je danas da je odluka o neodržavanju parlamentarnih izbora dobra, jer će, ističe, parlament imati više prostora da se bavi reformama neophodnim za pridruživanje.

dačić,skot,ambasador sad

On, naime, smatra da će 2018. biti ključna godina za napredak Srbije na putu ka Evropskoj uniji.

Evropska unija je, rekao je američki diplomata novinarima na prijemu u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije, jasno stavila do znanja da je posvećena priključivanju zemalja Balkana, da taj period do 2025. vide kao ključan.

Ali, sa moje tačke gledišta, za Srbiju je 2018. od ključnog značaja. Mislim da ima puno prilika da se načini brz napredak na putu ka EU, da se ozbiljno uzmu pitanja koja su pokrenuta u Izveštajima Ek i reforme koje treba da budu sprovedene u Srbiji”, rekao je Skot.

Na pitanje zbog čega je, po njegovom mišljenju, Srbija na vrhu liste evroskeptičnih zemalja i da li je i EU odgovorna za to, Skot je kazao:

Politički lideri treba bolje da objasne sve benefite koje država već dobija, da je EU najveći donator, kao i da pruža pomoć i podršku Srbiji u procesu pridruživanja”, istakao je.
Povezane vesti