Ambasador Španije: Izvanredni odnosi Beograda i Madrida

12.10.2018 4:48:12
Broj pregleda: 37
Podeli Tvituj Podeli na G+

Ambasador Španije u Beogradu Migel Fuertes Suares priredio je večeras prijem povodom 12. oktobra, nacionalnog praznika svoje zemlje, i istakao da su odnosi između Španije i Srbije izvanredni, uz obostranu simpatiju, srdačnost i poštovanje”.

Da bismo nastavili da negujemo ovakve divne odnose, neophodno je da Ambasada Španije ima dobre odnose sa zvaničnicima Srbije, i ima ih”, rekao je ambasador u obraćanju zvanicama u hotelu Metropol”.

On je naveo da ceo kabinet premijerke Ane Brnabić pokazuje puno poštovanja i srdačnosti prema Ambasadi Španije, a naročito je pohvalio saradnju s Ministarstvom spoljnih poslova Srbije.

Migel Fuertes Suares

Posebno je izrazio poštovanje prema dosadašnjem ambasadoru Srbije u Madridu Danku Prokiću, za koga je rekao da je u velikoj meri doprineo zbližavanju odnosa između dve zemlje.

Prijem je počeo intoniranjem nacionalnih himni Španije i Srbije, kao i himne Evropske unije.

Na početku Suaresovog obraćanja, održan je minut ćutanja za žrtve nedavnih poplava na Majorki.

Prijemu su prisustvovali ministri Zoran Đorđević i Goran Trivan, predstavnici diplomatskog kora i verskih zajednica, kao i mnogobrojne ličnosti iz političkog, kulturnog i javnog života.

Dan Kraljevine Španije obeležava se u čast stupanja Kristofera Kolumba na tlo Amerike 1492, a slavi se i kao Dan španskih oružanih snaga.
Povezane vesti