Antić potpisao Sporazum za razvoj filmske industrije

26.5.2018 15:57:55
Broj pregleda: 27
Podeli Tvituj Podeli na G+

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, potpisao je, u Sankt Peterburgu, u ime Vlade Republike Srbije, Sporazum o razumevanju o saradnji koji predviđa mogućnost otvaranja filmskog studija u Beogradu

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, potpisao je, u Sankt Peterburgu, u ime Vlade Republike Srbije, Sporazum o razumevanju o saradnji koji predviđa mogućnost otvaranja filmskog studija u Beogradu.

Ispred Ruskog izvoznog centra, Sporazum je potpisao Andrej Slepnjov, u ime ruske producentske kuće Kinodanc” Viktor Demisjuk, dok je u ime producentske kuće Arhangel”, potpisnik srpski glumac Miloš Biković.

Ovo jeste važan Sporazum zato što predviđa mogućnost otvaranja studija u Beogradu gde će posao naći oko 150 mladih ljudi, koji bi svakako doprineli razvoju filmske industrije. Cilj nam je da ovakvim angažmanima kreativne i obrazovane mlade ljude zadržimo u našoj zemlji. Unapređenjem saradnje a na osnovu ovog Sporazuma, Beograd i Srbija dobijaju šansu da u filmskoj industriji postanu lideri u regionu”, kazao je ministar Antić.

Miloš Biković se, nakon potpisivanja, zahvalio Vladi Republike Srbije na podršci, saopštilo je resorno ministarstvo.

Izgradnja jednog ovakvog studija je od velikog značaja za kulturu a posebno kinomatografiju. Izgradnja studija je od izuzetne važnosti jer dugoročno podiže nivo kinomatografije, otvara prostor za nova radna mesta, ali i podiže nivo primene tehnologije u proizvodnji. Zahvaljujem se i Gradu Beogradu. Ovaj korak je važan za Beograd jer će ga ucrtati na svetsku mapu u proizvodnji filmova. Ovo je prvi korak, nadam se da ćemo vrlo brzo doći do potpisivanja ugovora i izgradnje studija”, izjavio je Biković.
Povezane vesti