Atlantida nije potonula, zatrpali su je jaki vetrovi Sahare: Najnovija teorija o nestalom gradu raspametiće svet (FOTO) (VIDEO)

16.9.2018 12:15:41
Broj pregleda: 63
Podeli Tvituj Podeli na G+

>

Misteiozna geološka pojava oko Sahare, koja je vidljiva iz svemira, nalazi se na području današnje Mauritanije. Predstavlja kružnu formaciju, a ima prečnik od čak 40 kilometara, dok je unutrašnji obruč ili krug prečnika 23 kilometra.

> >

Prema "brightinsightovcima", sve ovo se savršeno poklapa sa Platonovim opisima Atlantide... Ljubiteljima teorija zavere veoma će se dopasti njihova nova tvrdnja.

Da li je lokacija čuvene Atlantide najzad otkrivena? Verovalo se da je to zapravo Santorini, ali je istina drugačija (FOTO)

Ekipa sa Jutjub kanala Bright Insight, smatra kako se sve ono što je grčki filozof Platon napisao o Atlantidi oko 360. godine pre nove ere idealno poklapa sa geološkom formacijom Rišat, odnosno "okom Sahare".

Zbog svoje veličine, oko Sahare otkriveno je tek u vreme svemirskih letova, kada su neobičnu pojavu na Zemlji fotografisali astronauti.

Pogledajte gde se tačno nalazi oko Sahare na mapi sveta:

Ova geološka pojava je poprilična misterija i nepoznanica. Isprva se mislilo kako je reč o krateru, ali verojatnije se radi o tome, smatraju naučnici, da je oko rezultat pomeranja kontinenata još pre 100 miliona godina.

S druge strane, mit o Atlantidi stariji je od Platonovih dela. Navodno je informacije za svoje tvrdnje dobio od velikog atinskog političara i pesnika Solona, koji se nikada nije do kraja uspeo da istraži fenomen izgubljene Atlantide, ali su njegovi spisi sačuvani, pa ih se nekih 300 godina kasnije dokopao i Platon.

Atlantida je navodno bila civilizacija kao nijedna druga, a u grčkoj mitologiji spominje se kao bogato i napredno ostrvo, mnogo ispred tadašnjeg vremena, na kome su živeli moćni ljudi koji su vladali neverovatnom i neobjašnjivo naprednom tehnologijom.

Nažalost, velika i čuvena Atlantida navodno je nestala u samo jednom danu kao posledica katastrofalnog i razarajućeg zemljotresa ili ogomnog cunamija koji je odneo sve pred sobom.

> > > >

U mitologiji se priča kako je to delo samog Posejdona, koga su iz nekog razloga Atlantiđani strašno naljutili.

Nova teorija o pronalasku Altantide nije potvrđena niti istražena, kao ni brojne pre nje.

Pogledajte video pa prosudite sami da li ovde ima osnova za pomenute tvrdnje:

VIDEO: Bombe lave pogodile turistički brod na Havajima

(Telegraf.rs)

>

Tačno 17 godina od 11. septembra: Postoji pet glavnih teorija zavere, zvanična priča nikoga više ne zanima

  Zabavnik | 36 shares

Interpol oslobodio decu koja su radila u ilegalnim rudnicima zlata: Desetogodišnjaci bili u kontaktu sa živom i cijanidom (FOTO)

  Svet | 0 shares

Glad u Africi uskoro bi mogla da postane prošlost? Naučnici imaju rešenje za spas crnog kontinenta, ali i cele planete

  Svaštara | 0 shares
>

Htela je da se vozi u luna parku, a čim je sela na stolicu, shvatila je da je sebi skratila život za 10 godina (VIDEO)

  Svaštara | 0 shares

Akrobata od samo 10 meseci! Ova beba je glavna atrakcija na plaži (VIDEO)

  Svaštara | 31 shares

Prvi put je imao seks sa 45 godina: Muškarac rođen bez penisa konačno osetio kako je biti intiman sa ženom (VIDEO)

  Svaštara | 0 shares
>Povezane vesti