Beli otkriva koje sve sličnosti ima sa Vučićem i Đilasom, a ovo je ZANIMLJIVO IME koje nosi

23.1.2018 7:16:29
Broj pregleda: 6
Podeli Tvituj Podeli na G+

Ljubiša Preletačević Beli danas je zvanično formirao grupu građana za predstojeće beogradske izbore, a samo dva slova u imenu ga razlikuju od liste koju predvodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Lista će se zvati Ljubiša Preletačević Beli Zato što volimo Belovgrad” (lista SNS zove se Aleksandar Vučić zato što volimo Beograd”), a Beli za Blic” kaže da ima sličnosti između njegovog i naziva liste SNS u prestonici, ali to nije jedina podudarnost.

Pored toga što se slično zovu, sličnost je i što ni Belog ni Vučića nema na listi. Njih dvojica su vrhovne vođe, a u ekipi će biti neki drugi ljudi. Kao što Vučić ima svoj Malog, tako i Beli ima svog, i to će u njegovom slučaju biti Luka Maksimović priča Beli za Blic”.

Kako kaže, sličnost postoji i sa liderom još jedne opozicione kolone Draganom Đilasom.

Draganče i ja smo na isti dan formirali grupu građana priča on.

U kampanju još nije krenuo, a u prikupljanje potpisa kreće narednih dana. Napravio je i svoj novi sajt koji, kako kaže, između ostalog koristi da pozove ljude da se prijave na listu jer želi koaliciju sa narodom”.

Po prvi put u istoriji biće lista koja je slobodna, i gde će ljudi moći da se prijave da budu njen deo. Ono što bi trebalo da imaju je zdrava ideja i cilj koji žele da postignu, pa ćemo se dogovarati. Na našoj listi će biti najrazličitiji ljudi, od predstavnika heroja sa Košara do predstavnika zaštitnika životinja priča Beli.

Satastanak sa Angelom Merkel

Kako kaže, uskoro ide da sastanči sa Angelom Merkel, Amerikancima i drugim silama”, pa će posao, naravno pod njegovim patronatom, preuzeti Luka.

Bunker na tajnoj lokaciji

On će biti tu da nađe ljude, da sa njima razgovara, organizuje ih Skupljanje potpisa počinjemo za koji dan, samo se nadam da ovog puta neće biti problema kao u predsedničkoj kampanji kada nismo mogli da ih nađemo priča Beli, i navodi da je njegova grupa građana za potrebe prikupljanja potpisa otvorila bunker na tajnoj lokaciji”.

Za kampanju kaže da će biti zanimljiva, ali da još ne može da krenu u nju, jer nisu poput partija koje imaju novac pa da mogu već sada da startuju. Osim toga, kaže, nemaju ni takvu infrastrukturu.

Više ćemo se baviti društvenim vrednostima, i posvetiti više pažnje omladini, kako da ih uključimo u sve ovo Biće to pre društvena nego politička akcija, jedan sveopšti restart. Ne možemo nikome ništa da obećamo da ćemo uraditi ovo ili ono, osim što ćemo imati nove ljude koji će graditi jednu sasvim drugačiju priču zaključuje on.

(Lana Gedošević)
Povezane vesti