Bitanski ambasador sa Vučićem: "Naš izlazak iz EU ne umanjuje našu podršku za

7.12.2017 13:16:03
Broj pregleda: 16
Podeli Tvituj Podeli na G+

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa ambasadorima Velike Britanije, Palestine, Pakistana i Crne Gore.

Vučić se najpre sastao sa ambasadorom Velike Britanije Denisom Kifom, koji ga je obavestio o toku pregovora o izlasku Velike Britanije iz Evropske unije, i naglasio da to ne umanjuje podršku njegove zemlje evropskom putu Srbije.

Oni su razgovarali o bilateralnom odosima i situaciji u regionu, a predsednik Srbije je još jednom istakao da je prioritet Srbije da održi mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu. S tim u vezi je izrazio nadu da će sledeći Samit Berlinskog procesa, čiji je domaćin Velika Britanija, značiti korak napred za regionalnu saradnju.

Ambasador Kif je istakao da Velika Britanija želi da na dnevnom redu Samita budu teme koje će doprineti boljem povezivanju regiona, ali i njegovoj većoj bezbednosti. Dvojica sagovornika su istakli i značaj vođenja unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji, a tema susreta bila je i jačanje bilateralnih i ekonomskih odnosa, kao i snaženje odnosa po pitanju bezbednosti i zajedničke borbe protiv terorizma, saopštila je Pres služba Predsednika.

Nakon ovog sastanka, Vučić će razgovarati sa ambasadorom Palestine Muhamedom Nabhanom, a nakon toga sa ambasadorom Islamske Republike Pakistan Sajedom Adilom Gilanijem.

Na kraju, Vučić će ugostiti i ambasadora Crne Gore Branislava Mićunovića.
Povezane vesti