BIZARNA NESREĆA Kopilot IZLETEO KROZ PROZOR AVION na 9.700 visine, prošao samo sa MODRICAMA (FOTO)

16.5.2018 23:47:04
Broj pregleda: 44
Podeli Tvituj Podeli na G+

Pilot aviona Sičuan Eirlajns”, kojega na društvenim mrežama slave kao heroja, morao je prisilno da sleti nakon što je iznenada tokom leta puklo staklo na pilotskoj kabini.

U incidentu su povređeni jedan putnik i kopilot, koji je izleteo sa sedišta, a pola njegovog tela je visilo je kroz prozor.

Iznenada, bez prethodnog upozorenja, u pilotskoj kabini je došlo do naglog pada pritiska i temperature, koja je iznosila -40 Celzijusa.

Kapetan leta Liu Čuanđian rekao je da je avion Erbas A319” morao da sleti ručnim upravljanjem, a incident se dogodio dok je avion leteo na visini od oko 9.700 metara.

Pilot je iznenada čuo zaglušujući zvuk koji se probio kroz pilotsku kabinu. Ostao je u šoku kada je shvatio da se razbilo vetrobransko staklo i da njegov kopilot visi kroz prozor.

Torbe su popadale, putnici su vrištali, a kutije s hranom letele po avionu. avion se toliko zatresao da nisam mogao čuti radio, instrumeti nisu funkcionirali kako treba ispričao je pilot.

Kopilot je zadobio modrice i uganuo zglob, a još jedan član osoblja je lakše povređen, ali niko od putnika nije stradao, piše Jutarnji list.

Avion je leteo iz Čongćinga u središnjoj Kini za glavni grad TIbeta, Lhasu. Prisilno je sleteo u Čengdu.

Osoblje nam je serviralo doručak kada se avion počeo tresti. Počeli smo paničiti jer nismo znali šta se događa, a onda su se otvorile maske s kiseonikom. Avion je počeo da pada, sve je trajalo nekoliko sekundi, a onda se sve smirilo rekao je neimenovani putnik.

Pilot je izjavio da je na toj relaciji leteo više od stotinu puta puta dodajući da je kopilota spasio pojas.

Incidenti prilikom kojih pukne vetrobransko staklo u pilotskoj kabini zbog ptice ili udara munje su česti, ali retko se događa da se odlomi celo staklo.
Povezane vesti