BOJKOT IZBORA Opozicija: Vlasti su precizno birale opštine

9.11.2018 5:46:24
Broj pregleda: 68
Podeli Tvituj Podeli na G+

Nakon vesti da će Savez za Srbiju bojkotovati lokalne izbore u Kuli, Kladovu i Doljevcu, ali da će izaći na izbore u Lučanima, potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić objašnjava da je to zbog toga što se u Lučanima održavaju redovni izbori.

Ne postoje uslovi da se raspišu izbori u tim opštinama. Prekršen je zakon, nije bilo uslova da se privremene mere uvedu uopšte kaže Aleksić.

Prema njegovim rečima, vlasti su precizno birali opštine” u kojima će biti održani izbori.

I onda ovi izbori služe da demonstiraju svoju silu, da sve institucije sistema stave u cilj tih izbora i kažu evo, osvojili smo 60-70 odsto” dodaje.

Aleksić kaže da ni u Lučanima izbori neće biti fer ni demokratski, ali da će Savez iskoristiti priliku da zabeleži sve te nepravilnosti.

On je gostujući na N1 rekao i da nije isključeno da će Savez neke buduće izbore bojkotovati, a da ovi u Lučanima mogu služiti i kao lakmus papir” za tu odluku.

Parlament je devastiran, i to svesno, da bi se pretvorio u rijaliti program. Na svaku kritiku opozicije vi dobijate salvu laži, optužbi i onda svaki rad gubi smisao. Odnedavno imate i te fantomske amandmane gde vladajuća koalicija podnosi amandmane na sopstvene zakone da bi se izbegla rasprava o tim zakonima kaže Aleksić.

Potpredsednik Narodne stranke kaže i da vladajuća većina širi ozbiljnu agresiju i mržnju u društvu” i da je to, kako kaže, ozbiljan problem.

Politika se pretvara u ono u šta želi vladajuća većina. Mi u ovih šest godina imamo potpunu degradaciju i devalvaciju političkog prostora. Imate opoziciju koja mora da se bori, koja pokušava da se ujedini i imate vlast koja želi da uguši svaku reč kritike svih ovih godina. Oni žele da šire mržnju, agresiju Mi ne razgovaramo o važnim temama obrazovanju, ekonomiji, odlasku mladih Ne, ovde se govori o tome ko je rijaliti zvezda, ko je koga opsovao, skreće se pažnja s onoga čime bi trebalo da se bavimo dodaje Aleksić.

Glišić: Bojkotuju izbore jer nisu skupili potpise

Lista Srpske napredne stranke (SNS) biće pod brojem jedan na izborima u sve četiri opštine, rekao je za predsednik izvršnog odbora SNS Darko Glišić govoreći o lokalnim izborima koji će biti održani 16. decembra u Kuli, Kladovu, Doljevcu i Lučanima.

Na ovim izborima učestvujemo samostalno i nećemo biti u koaliciji. Što se tiče najavljenog bojkota, mogu da kažem da kad god ne mogu da skupe potpise za kandidovanje, opozicija poziva na bojkot rekao je Glišić.

To je njihov problem dodao je on.
Povezane vesti