Brnabić se sastala sa odlazećim ambasadorom Belgije: Podrška evrointegracijama Srbije

10.8.2018 19:16:05
Broj pregleda: 39
Podeli Tvituj Podeli na G+

Predsednica Vlade Ana Brnabić primila je danas u oproštajnu posetu ambasadora Belgije u Srbiji Lea Daesa, kome je zahvalila na uspešnoj saradnji i ličnom doprinosu u unapređenju bilateralnih odnosa dve zemlje.

Premijerka je ocenila je da je primetan trend unapređenja političkih odnosa sa Belgijom, naročito nakon posete premijera Belgije Šarla Mišela Srbiji, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijinma.

Ambasador Daes naglasio je da će Belgija nastaviti da podržava evrointegracije Srbije i pruža tehničku podršku u oblasti poglavlja 23 i 24, vezanim za vladavinu prava, pravosuđe i borbu protiv organizovanog kriminala. Daes je naveo da u borbi protiv organizovanog kriminala postoji uspešna saradnja policija Srbije i Belgije.

Sagovornici su se saglasili da je saradnja u oblasti ekonomije ključ za brže unapređenje odnosa dve zemlje i izrazili očekivanje da će u budućem periodu biti realizovane nove belgijske investicije u Srbiji, poput multinacionalne kompanije „Delez“, koja uspešno posluje u Srbiji duži niz godina.
Povezane vesti