Čim je izašao iz pritvora policija ponovo uhapsila BOMBAŠA IZ NIŠA

10.2.2018 21:15:59
Broj pregleda: 5
Podeli Tvituj Podeli na G+

Policija je uhapsila N. S. (27) iz Niša, zbog sumnje da je sredinom oktobra 2017. godine bacio eksplozivnu napravu na carinsko skladište u Gadžinom Hanu, kada je oštećeno više vozila i portirnica obezbeđenja.

Kako nezvanično saznajemo, on se sumnjiči da je bacio kašikaru” na vozila parkirana na carinskom placu jer ga je navodno angažovao neko ko je učestvovao na licitaciji, ali nije uspeo da kupi željeno vozilo jer je postignuta viša cena. Povređenih lica u napadu tada nije bilo, već je pričinjena samo materijalna šteta.

N. S. je nakon hapšenja određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu zbog sumnje daje izvršio krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i izazivanje opšte opasnosti, biti sproveden Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Zanimljivo je to da je hapšenje N. S. usledilo je odmah nakon što je 9. februara izašao iz pritvora u KP Domu gde se nalazio od 27. januara zbog sumnje da je učestvovao u organizovanju paljenja službenog automobila marke škoda oktavija”, načelnika odeljenja Krimninalističke policije iz Niša Dejana Utvića 5. septembra prošle godine.

On je tada bio uhapšen sa S. S. (22), A. Ž. (22), koji su osumnjičeni da su nakon njegovog angažovanja polili beznznom i zapalili Utvićev auto koji je delimično izgoreo. Sva trojica su juče izašla iz pritvora pošto su sa Osnovnim javnim tužilaštvom sklopili sporazum o priznanju krivice.

N. S. kome se osim oštećenja tuđe stvari (zbog učestvovanja u organizovanju paljevine Utvićevog vozila) stavljalo na teret i da je 28. juna prošle godine u Somborskom bulevaru u Nišu zapalio mercedes”, beogradskih registarskih oznaka, vlasništvo jednog Nišlije, dobio je po sporazumu sa tužilaštvom kaznu od osam meseci zatvora za ta dva krivična dela, a S. S. i A. Ž. po šest meseci zatvora jer su polili beznzinom i zapalili Utvićev auto.

N. S. je u petak u 18 časova pušten iz pritvora, ali je samo nekoliko trenutaka bio na slobodi jer su ga po izlasku iz KP zavoda Niš sačekali policajci i odmah ga priveli.




Povezane vesti