Crna Gora: Realizovano 82,6 odsto programa za ovu godinu

12.10.2017 22:23:19
Broj pregleda: 20
Podeli Tvituj Podeli na G+

Ukupna realizacija Programa rada Vlade Crne Gore za ovu godinu, zaključno sa trećim kvartalom, iznosi 82,6 odsto.

Vlada Crne Gore je na današnjoj sednici usvojila izveštaj o realizaciji Programa rada Vlade za treći kvartal ove godine i objedinjeni izveštaj o realizaciji Programa rada Vlade zaključno sa trećim kvartalom.

Prilikom predstavljanja izveštaja istaknuto je da realizacija Programa rada Vlade za 2017. godinu u trećem kvartalu iznosi 60,9 odsto, dok je ukupna realizacija zaključno sa trećim kvartalom 82,6 odsto, saopšteno je iz Vlade.

Usvojen je i izveštaj o realizaciji zaključaka Vlade za treći kvartal ove godine i objedinjeni izveštaj o realizaciji zaključaka Vlade zaključno sa trećim kvartalom ove godine u kome je navedeno da je stepen realizacije zaključaka 93,81 odsto.

Treći kvartalni izveštaj o realizaciji obaveza iz Programa pristupanja Crne Gore EU za period 2017-2018. godina koji je Vlada usvojila pokazao je da je u prva tri kvartala ispunjeno 74 odsto obaveza i to 71 odsto u zakonodavnom okviru i 94 odsto u strategijskom, dodaje se u saopštenju.

U okviru diskusije ukazano je na potrebu vanrednih napora u predstojećem periodu kako bi u ovoj godini bile realizovane sve preuzete obaveze.
Povezane vesti