ČUDO Rođeno mače sa dva lica (VIDEO)

22.2.2018 17:46:10
Broj pregleda: 37
Podeli Tvituj Podeli na G+

Čovek 40-tih godina, koji je došao u Veliku Britaniju kao novorođenče i prodato pedofilskom lancu, zvanično je priznat kao žrtva modernog ropstva od strane Houm ofisa. Sada mu preti deportacija kao “ilegalnom imigrantu”.

Zvaničnik Houm ofisa je u saopštenju napisao da se nada da ovaj čovek, žrtva trgovine ljudima, “zadovoljan pozitivnom odlukom” u njegovom slučaju.

Ovo je samo jedna od niza uznemirujućih priča na koje je naišao “BazFid” tokom istrage o modernom ropstvu u Britaniji, koje je i dalje veliki problem zemlje.

Premijerka Tereza Mej je 2015. uvela zakon namenjen sprečavanju trgovine ljudima i pomoći njenim žrtvama, ali je taj zakon pun rupa kroz koje žrtve često propadnu, posebno zato što je većina njih došla u Britaniju iz neke druge zemlje, a Mejova je obećala da će Britanija postati “neprijateljska okolina” za ilegalne imigrante.

Još jedan primer ropstva koji navodi “BazFid” je čovek koji je došao u Britaniju iz Poljske 1986, u potrazi za poslom, ali je upao u zamku. Gazda mu je ukrao identifikaciona dokumenta i od tada je tokom tri decenije, išao od jednog do drugog “poslodavca”, trpeći batine, teško radeći za malo ili nimalo para i hrane.

BANDA RUNIJEVIH

Siromašni koji su legalno u Britaniji imaju samo 45 dana privremenog boravka u skloništu, nakon čega mogu veoma lako postati beskućnici, što je populacija za kojom trgovci ljudima tragaju zbog ropskog rada.

Jedan od nekoliko porobljavanja koji su otkriveni u javnosti poslednjih godina je slučaj devetočlane porodice Runi u Linkolnširu, koja je zarobila 18 osoba, mahom beskućnika, i držala ih zarobljenim 26 godina. Jedna od žrtava, čovek identifikovan kao Fred, ispričao je kako su ga zgrabili i ubacili u kombi dok je išao u narodnu kuhinju.

Policija je propustila dve prilike da spasi njega i još jednu žrtvu pre 3-4 godine, kad je izvršila raciju na mestu na kojem su Runiji držali robove. U prvom navratu je policajac čak vratio Freda u zarobljeništvo, nakon što je uhapšen jer je radio na farmi kanabisa Runijevih. Nakon što su robovi oslobođeni, troje bez državljanstva je zapalo u bedu – jedan od njih spava na groblju jer ne može primiti državnu pomoć.

Ovakve priče pružaju Dikensovu sliku moderne Britanije, u kojoj oni koji propadnu kroz pukotine društva mogu završiti kao žrtve brutalne ekploatacije ispred nosa.

VRH LEDENOG BREGA

Tokom prošle godine policija je zabeležila 278 slučajeva trgovine beskućnicima u Britaniji, dok su dobrotvorne ustanove zabeležile 254 slučajeva tokom protekle tri godine.

Međutim, ovo je samo vrh ledenog brega.

Evo šta je zaključeno:

Robovlasničke bande su uhvatile stotine beskućnika u Britaniji u poslednje tri godine, ali to je verovatno samo deo ukupnog broja, jer mnogi slučajevi nisu dokumentovani.

U jednom slučaju koji je trenutno pod istragom, grupa trgovaca ljudima je osumnjičena da kontroliše oko 250 žrtava u Britaniji, od čega su mnogi beskućnici.

-Britanski robovi drže se u prljavim, izmetom i pacovima zagađenim prikolicama za spavanje, često bez grejanja, kreveta ili pijaće vode, u lancima, pretučeni, čak zaključani u kavezima. Njihovi tamničari im kradu lična dokumenta i često ih koriste da podmeću zločine, te im uzimaju ono malo što zarade ilegalno na račun “duga”.

-Robovlasničke bande prilaze beskućnicima u narodnim kuhinjama, skloništima i drugim lokacijama na kojima se oni okupljaju i mame ih u ropstvo obećavajući im novac, droge ili alkohol.
Povezane vesti