DA LI SU NAS GRCI ZABORAVILI? Srpskog turistu na Tasosu zapanjio prizor ispred jednog restorana

11.6.2018 8:16:38
Broj pregleda: 53
Podeli Tvituj Podeli na G+

Sa letovanja na ostrvu Tasos redakciji Blica” javio se srpski turista iznenađen prizorom koji je zatekao ispred jednog grčkog restorana.

On je šetajući pored brojnih taverni duž dugačke obale ostao zatečen kada je na jednoj od reklamnih tabli, koje su uglavnom ispisane na nekoliko jezika kako bi privukle što više turista, primetio da nema srpskog jezika.

Na jednoj tabli su kredom ispisani specijaliteti, a na drugoj, veliki broj jezika, na kojima se mogu naručiti jela. Čitam radoznalo. Tu su svi evropski jezici, ali srpskog nema. Čitam: mađarski, rumunski, bugarski Možda su u pitanju zemlje članice EU? Ali ne, tu su napisani ruski i turski navodi Mišo Mladenović.

Ovo ga je iznenadilo jer, kako kaže, ranije nije bila takva situacija.

Ili su nas svi prešišali”, ili su nas Grci zaboravili? Možda smo im i dosadili? Ne znam, šta da mislim. Šta je ovome uzrok? Nije omaška sigurno, jer se i po radnjama ne čuje ni jedna srpska reč, od strane prodavaca. Nekada, davno, kada smo mi Srbi rado odlazili na prva letovanja na more u Grčku, u Platamon, Uranopolis i Metamorfozis, prodavačice, Grkinje, su nas nudkale da kupimo robu kod njih, na srpskom. Sada se očigledno nešto promenilo zaključuje Mladenović.
Povezane vesti