DAN UŽASA Jeziva svedočenja o ubistvu Maje i malog Mihaila: "Bacio je mrtvo dete na

12.10.2017 21:50:29
Broj pregleda: 35
Podeli Tvituj Podeli na G+

Čuo sam: „Nemoj, Marko. Nemoj to da radiš!“ i utrčao u zgradu. Imao sam šta da vidim, dete leži na podu a Nikolić udara Maju, ispričao je svedok ubistva u Rakovici.

Radnici Centra za socijalni rad u Rakovici ispričali su u ponedeljak u Višem tužilaštvu sve detalje ubistva Maje Đorđević (38) i njenog sina Mihaila (4), koje se dogodilo u julu ove godine ispred Centra gde oni rade.

Kako saznajemo, mesec dana nakon što je saslušana jedna od radnica Centra koja je bila svedok monstruoznog ubistva nesrećne Maje i njenog sina Mihaila, koje je usmrtio Marko Nikolić (42), druga dva radnika Centra u Rakovici, koji su takođe žrtve Nikolića, posvedočili su o onome šta su videli i doživeli. Jednom od njih Nikolić je tog kobnog dana odsekao deo obraza, dok je njegovoj koleginici odsekao prst.

Ostavio sam koleginicama da urade primopredaju malog Mihaila jer sam morao da odem po dete u vrtić. Dok sam izlazio, u hodniku sam video Marka Nikolića koji je proleteo pored mene noseći malog Mihaila u rukama. Mislio sam da dečak spava, jer je Nikolić znao da ga takvog dovodi i pre kazao je radnik Centra na saslušanju.ž

Kako je ispričao, tek što je izašao ispred zgrade, čuo je vrisku i ciku. „Nemoj, Marko. Nemoj to da radiš!“, odzvanjalo je 12. jula oko 15.30 sati Centrom za socijalni rad u Rakovici.

Istog momenta ovaj radnik vratio se u zgradu i zatekao jeziv prizor. Mali Mihailo ležao je tamo gde ga je otac bacio: sa zatvorenim očima ispod klupe u čekaonici. Nikolić je potom Maju vukao za kosu i udarao pesnicama u leđa.

Izgledalo je kao da dečak spava. Niko od nas nije bio svestan da Nikolić zapravo Maju ubada nožem. Izgledalo je kao da je udara kazao je ovaj radnik Centra za socijalni rad.

Radnik je pokušao da odbrani Maju i kako je ispričao tužilaštvu, tek tada je postao svestan da Nikolić u ruci drži nož!

Tu su, kako je kazao, jedan drugog oborili na pod, a Nikolić ga je tada nožem posekao po obrazu. Maja je istrčala iz Centra, a Nikolić je uspeo da se podigne i krene ka njoj. U čitavoj agoniji Nikolić je posekao još jednu radnicu Centra, koja je, kako je ispričala u tužilaštvu, shvatila da je posečena tek kada je videla da joj visi prst na ruci.

Smrtonosni pohod Nikolića završio se na parkingu gde je sustigao Maju, oborio je na zemlju i nastavio da je ubada nožem. Povređeni radnik Centra izašao je napolje i, prema njegovoj priči, nastavio da se rve sa Nikolićem sve do dolaska komunalnih policajaca.

Za to vreme njegove koleginice pokušavale su da reanimiraju malog Mihaila. Polivale su ga vodom misleći da je nesrećni dečak i dalje živ, međutim, bezuspešno.

Kako saznajemo, ova dva radnika Centra za socijalni rad i dalje su na bolovanju, a priključili su se krivičnom gonjenju Marka Nikolića. Prema njihovim rečima, posle svega što su tog 12. jula videli i proživeli, „najviše bi voleli da mogu da zaborave taj dan“.

Veštačenje monstruma

Kako saznajemo, sledeći korak u istrazi povodom ubistva Maje Đorđević i njenog sina Mihaila jeste veštačenje povreda radnika Centra za socijalni rad u Rakovici, kao i neuropsihijatrijsko veštačenje Marka Nikolića. Nakon toga očekuje se da će biti podignuta optužnica protiv ubice žene i deteta.
Povezane vesti