Dečak (13) se kupao na bazenu kada je na dnu spazio nešto. Ubrzo je postao NAJVEĆI HEROJ (VIDEO)

14.6.2018 13:16:24
Broj pregleda: 71
Podeli Tvituj Podeli na G+

Trinaestogodišnjeg dečaka slave kao junaka nakon što je spasio drugo dete od utapanja, prenose britanski mediji.

Kodi Runon plivao je u gradskom bazenu u Ročesteru, Minnesota, kada je primetio dečaka kako leži bez svesti na dnu bazena. Video snimak pokazuje kako je Kodi zaronio u vodu a zatim izronio sa detetom u rukama. Još jedan je pritrčao da mu pomogne na ivicu bazena gde je akciju oživljavanja započela žena po imenu Dezire Pasko, pošto bazen nije imao službenog spasioca.

Zaronio sam i iznenada, vidim ga kako leži dole, sedi na dubini od metar i po, onesvešćen, opisao je incident Kodi.

Zgrabio sam ga oko struka i onda mu je glava pala preko mog ramena i počeo sam da ga nosim, nastavio je da pričao.

Od plave do ružičaste boje

Dezire Pasko je rekla kako je u prvi tren pomislila da se dečak šali pre nego što je brzo krenula sa reanimacijom.

Adrenalin je bio nadrealno visok. Izvukla sam ga napolje i krenula sa reanimacijom. Začula sam lagano grgoljenje i obrazi su mu postali ružičasti, ispričala je Pasko.

Kada su mu obrazi postali ružičasti, dala sam mu još jedan dah, još dva puta jako pumpala, a zatim sam ga preokrenula moleći se da povrati što je i učinio. Počela sam da vičem Živ je! Živ je!&”. Brzo nakon toga su stigli bolničari koji su nastavili sa tretmanom. Posmatrati kako dete od potpuno plave dobija pomalo ružičastu boju bio je sjajan osećaj, rekla je Pasko, pa je dodala kako je trinaestogodišnji Kodi pravi junak situacije. Lokalni mediji su javili kako se očekuje da će se dete u potpunosti oporaviti.
Povezane vesti