DETALjI HAPŠENjA 11 CRNOGORACA U ITALIJI: Iz Maroka u Libiju švercovali 20 tona hašiša

10.8.2018 19:17:45
Broj pregleda: 53
Podeli Tvituj Podeli na G+

Grupa je “pala” u teritorijalnim vodama Italije, 31. jula, kada je zaustavljen brod Remus” koji je plovio pod panamskom zastavom

NAKON što je pre osam dana u međunarodnoj akciji u Italiji uhapšena jedanaestočlana grupa Crnogoraca, policija je saopštila da su oni iz Maroka u Libiju pokušali da prokrijumčare ne dve nego čak 20 tona hašiša. Akcija, kojom je koordinirala Američka agencija za borbu protiv droge DEA, izvedena je poslednjeg dana jula.

PROČITAJTE JOŠ Uhapšeni Crnogorci u Francuskoj sa 69 kilograma kokaina

U teritorijalnim vodama Italije, 31. jula zaustavljen je brod pod imenom Remus”. On je plovio pod panamskom zastavom, a sumnjalo se da krijumčari opojnu drogu hašiš rekao je šef kriminalističke policije Crne Gore Enis Baković. Nakon detaljnog pretresa broda, koji je trajao nekoliko dana, pronađeno je, a zatim i zaplenjeno, 20 tona opojne droge hašiš čija vrednost na ilegalnom tržištu iznosi 65 miliona evra. Svih 11 članova posade je uhapšeno i protiv njih je pokrenut postupak pred nadležnim institucijama Italije.

Kada je reč o kriminalnim grupama, iz policije uveravaju da su akcijama hapšenja, koje su izvedene prethodnih dana, uspeli da spreče više od pet likvidacija.
Povezane vesti