Devojka je misteriozno nastradala nakon venčanja, a njen suprug je pokupio osiguranje i

29.6.2018 18:16:01
Broj pregleda: 1312
Podeli Tvituj Podeli na G+

Više od 40 godina svi su mislili kako je 19-godišnja Norin Kumeta poginula u saobraćajnoj nesreći, svega mesec dana nakon što se udala 1973. Sada istražitelji sumnjaju da je žena sahranjena u venčanici možda prva žrtva muža ubice. Bivši advokat Doni Rad (76) optužen je za ubistvo Kumete na izolovanom delu puta 14. septembra 1973, kako bi uzeo 120.000 dolara njenog životnog osiguranja.

Optuženi se oženio Norin jer je želeo da je ubije, što je 27 dana nakon venčanja i uradio – istakla je zamenica državnog tužioca Marija Mekarti, na suđenju koje se vodi u gradu Roling Medouz u oblasti Kuk u Ilinoisu.

Doni Rad ispred sudnice u Roling Medouzu, Ilinois

Rad je takođe živeo sa drugom ženom, sve do dana uoči venčanja sa Kumetom. Nastavio je da živi sa njom nedelju nakon smrti svoje neveste, a venčali su se osam meseci kasnije, naveli su tužioci.

Odbrana smatra da nema dokaza koji govore da je Rad znao za Kumetino osiguranje, niti da je ona poginula u saobraćajnoj nesreći kako je optuženi dugo vremena tvrdio. Rad je u trenutku navodnog udesa takođe bio u automobilu. On je rekao da ih je drugi vozač izgurao sa puta i da je Kumeta udarila glavom u stenu nakon što je ispala iz auta.

Ali, njegovi navodi su dovedeni u sumnju nakon policijskog ispitivanja 2015, tokom kojeg Rad uopšte nije pomenuo stenu, a autopsijom urađenom 2013. na ekshumiciranom telu Kumete pokazano je da postoje sumnje da je ubijena tupim udarcem u glavu.

Ovakav razvoj događaja poklapa se sa istragom ubistva Radove klijentkinje Lorete Tabak Bodke 1991. Ona je usmrćena vatrenim oružjem ispred svoje kuće istog dana kad je tu primećen Radov automobil. Doni Rad ostaje osumnjičen za to ubistvo, ali do sada nije optužen.
Povezane vesti