Đurić: Istraga o ubistvu Olivera Ivanovića da se ozbiljnije vodi

11.6.2018 8:16:31
Broj pregleda: 51
Podeli Tvituj Podeli na G+

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je da bi istraga o ubistvu Olivera Ivanovića, lidera pokreta GI Srbija, demokratija, pravda, morala da se vodi na efikasniji, ozbiljniji i odgovorniji način, kao i da je potrebno da prištinske institucije po tom pitanju sarađuju sa međunarodnim, ali i institucijama u Srbiji. Đurić je to izjavio na obeležavanju Dana kosmetskih žrtava, gde je prisustvovala i supruga ubijenog Ivanovića, Milena Ivanović.

Ona međutim nije želela da daje izjave za medije.

U neformalnom razgovoru za N1, rekla je, da saznanja o istazi dobija samo nezvaničnim putem i da će ovih dana ići na Kosovo i Metohiju kako bi dala iskaz. Dodala je i da se još neće javno oglašavati o slučaju.

Naši pravosudni i policijski organi zatražili su u vezi sa ovim slučajem saradnju sa najvećim bezbednostim i obaveštajnim i pravosudnim institucijama sveta. Međutim, iz Prištine za sada nemamo ni valjan ni dobar odgovor, čak ni izgovor zašto se sa istragom u ovom slučaju na tako neprihvatljiv način kasni. Mislim da to samo po sebi dosta toga govori”, rekao je Đurić.

Pre toga, Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji i Kancelarija za Kosovo i Metohiju obeležili su, simbolično u 12.44 časova, Dan kosmetskih žrtava, koji se obeležava 10. juna kada je završeno bombardovanje SR Jugoslavije i počela primena Rezolucije 1244.

Udruženje porodica traži dizanje spomenika žrtvama, a Marko Đurić, direktor kancelarije za Kosovu i Metohiju, apelovao je da međunarodna zajednica pronađe i kazni odgovorne za proterovanje i ubijanje ljudi na Kosovu i Metohiji.
Povezane vesti