Dodik: RS ne formira paravojne formacije, to su OPASNE KONSTRUKCIJE

13.1.2018 14:49:22
Broj pregleda: 38
Podeli Tvituj Podeli na G+

Kabinet predsednika Republike Srpske odbacio je tvrdnje koje su pojavile na pojedinim portalima da Milorad Dodik uz podršku Moskve formira paravojne jedinice”.

Republika Srpska ima svoje Ustavom i zakonima predviđene institucije koje su u službi stabilnosti svih njenih građana, a konstrukcije koje su se pojavile na pojedinim portalima da predsednik Republike Milorad Dodik uz podršku Moskve formira paravojne jedinice” su izuzetno opasne i nisu u funkciji informisanja građana, saopšteno je iz kabineta predsednika RS.

Da je to tako svedoči i činjenica da se autor spornog teksta nije pozvao ni na jednu proverljivu činjenicu koja bi ukazivala na tačnost njegovih navoda o formiranju takvih jedinica u Republici Srpskoj ističe se u saopštenju koje prenose banjalučke Nezavisne novine”.

U saopštenju se dodaje da kabinet predsednika RS najodlučnije odbacuje takve spekulacije”.

Sarajevski portal Žurnal objavio je da obaveštajno-bezbednosne službe BiH raspolažu saznanjima da, dosad nepoznato javnosti, udruženje Srbska čast” radi na formiranju paravojne formacije u Republici Srpskoj i da već regrutuje ljude.

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić izjavio je da tim informacijama raspolaže već duže vreme.

Prikupili smo dosta informacija vezano za to rekao je Mektić za portal Kliks”, ali nije želeo da iznosi više detalja jer će, kako je rekao, detaljni izveštaj najpre biti dostavljen Tužilaštvu BiH.
Povezane vesti