Drama u Italiji: Mrtvi u zemljotresu,zatrpana deca

22.8.2017 9:00:57
Broj pregleda: 51
Podeli Tvituj Podeli na G+

Drama u Italiji: Mrtvi u zemljotresu,zatrpana deca

Težak zemljotres pogodio italijansko ostrvo Iskija Hitne službe spasavaju decu iz ruševina. Dve osobe mrtve, povređeno 40, devetoro nestalihUZNEMIRUJUĆI SNIMCI

Jedna žena je poginula u mestu Kazamikola u severnom delu ostrva kada su je pogodile krhotine koje su padale sa crkve, a druga kada se srušila zgrada, prenosi AFP.

Zemljotres je bio jačine 4 stepena Rihterove skale, na dubini od 10 kilometara, a registrovan je juče nešto pre 21 čas, u vreme kada su mnogi večerali, a nedugo zatim dogodilo se 14 manjih potresa.

Oko 4 sata ujutru iz ruševina jedne zgrade spasioci su izvukli sedmomesečnu bebu, dok još uvek pokušavaju da izvuku dva dečaka, uzrasta 4 i 7 godina, koji su živi ali zaglavljeni u ruševinama i sa kojima kontaktiraju telefonom.

Izvor: youtube

Jedina bolnica na ostrvu je takođe pogođena zemljotresom i delimično je evakuisana, a pet pacijenata je helikopterom prebačeno u druge bolnice u Italiji.

U zemljotresu je povređeno 40 osoba, a devet se vodi kao nestalo.

Evakuisan je i jedan hotel, a u potrazi za nestalima učestvuju i specijalni policijski timovi sa psima tragačima, javlja AP.

Izvor: youtube

Nakon zemljotresa ljudi su istrčali na ulice, a veći deo zemljotresa je ostao bez struje koja je u međuvremenu stigla.

Iskija je popularno letovalište, čuveno po termalnim vodama.
Povezane vesti