Drevna japanska metoda JEDNOSTAVNIM TRIKOM UŠTEDITE nekoliko hiljada dinara mesečno

9.11.2018 18:16:41
Broj pregleda: 56
Podeli Tvituj Podeli na G+

Da li vam se desilo da nekoliko dana pre plate shvatite da vam je račun prazan, a ni ne znate kad ste pre potrošili novac? Manijakalna štednja nikom nije draga, ali mora da postoji način da shvatite na šta bacate novac. Tajna bi mogla da leži u drevnoj japanskoj metodi Kakeibo koja navodno pomaže u štednji.

Kakeibo u prevodu znači računovodstvo domaćinstva”, a Independent piše da bi oslanjanje na ovu metodu moglo da vam uštedi priličan iznos novca.

Staviti sve na papir

Sve što treba da uradite jeste da na kraju svakog meseca napišete na papir sve na što ste potrošili novac u poslednje četiri nedelje. Pritom obratite pažnju na četiri kategorije koje su važne svima:

1. Preživljavanje plaćanje stanarine i kupovina osnovnih životnih namirnica

2. Neobavezno kupovina nove odeće, odlazak u restorane na piće, kupovina novog laptopa ili mobilnog telefona

3. Kultura Odlazak u bioskop, porozište, na koncerte i sportska dešavanja

4. Dodatno pokloni za rođendane, neplanirane popravke i drugi hitni slučajevi

Naravno, ova metoda ne zvuči kao ništa revolucionarno, ali verovatno do sada niste probali to da uradite.

Izazov 365 dana”

Za one koji žele da uštede na neki drugi način, tu je izazov 365 dana”, koji se masovno primenjuje jer se ne oseti. Štedi se po principu 15 dinara ponedeljkom, 30 dinara utorkom, 45 dinara sredom i tako do nedelje kada se u kasicu ubacuje sto dinara. Na kraju godine ćete ovim tempom imati bar 20.000 dinara koje možete da potrošite na praznične poklone, ili nešto neophodnije.
Povezane vesti