Evo čega se plaše građani NAJMOĆNIJE ZEMLJE na svetu

13.6.2018 11:16:23
Broj pregleda: 41
Podeli Tvituj Podeli na G+

Strahovi ubrzano rastu kod Amerikanaca, pa su ove godine na skali od 0 do 100 dostigli 51 bod, pokazuje istraživanje Američke psihijatrijske asocijacije”.

Prema tim rezultatima, najviši nivo strahova zabeležen je u pet oblasti, zdravlju, bezbednosti, finansijama, međuljudskim odnosima i politici.

Rast strahovanja beleži se u različitim grupama, nezavisno od godišta, rase, etničke pripadnosti i pola, ali nisu kod svih jednako prisutni. Mlađi ljudi, milenijumci”, rođeni između 1980. i 2000. godine, i dalje imaju više strahova od starijih, odnosno generacija od 1961. do 1980. godine.

Takođe, žene strahuju više od muškaraca, 57 odsto njih u dobi između 18. i 49. godine života ima strahove, dok taj procenat kod muškaraca u istoj dobi iznosi 38 odsto.

Istraživanje pokazuje da su belci, u proseku, za 11 bodova manje skloni strahu od ostalih rasa. U novoj studiji gotovo 40 odsto ispitanika priznaje da više strahuje nego pre godinu dana. Studija pokazuje da se Amerikanci posebno brinu za zdravlje, bezbednost i finansije.

Najveći porast različitih strahova kod Amerikanaca zabeležen je u sferi finansija. Sve više ljudi brine da li će moći da spoji kraj s krajem sledećeg meseca. Generalno, Amerikance naročito muče pitanja zdravlja i bezbednosti. Čak 68 odsto njih ekstremno strahuje, a samo 24 odsto nema te probleme. Očekivano trajanje životnog veka Afroamerikanaca i dalje je četiri godine kraće od američkih belaca, iako se popravilo od 1999. do 2017. godine.

Rezultati ispitivanja pokazuju da Amerikanci teško nalaze olakšanje od stresa među saradnicima, prijateljima, pa i u porodici. Čak 48 odsto ispitanika navodi da se loše oseća zbog slabog kvaliteta međuljudskih odnosa.
Povezane vesti