Fijuljanin: Istrajaćemo u borbi za reviziju Akcionog plana

11.10.2018 15:17:09
Broj pregleda: 39
Podeli Tvituj Podeli na G+
Kandidat za većnika Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV) sa liste "Samoopredjeljenje" Muhedin Fijuljanin izjavio je danas da će se ta opcija zalagati za reviziju Akcionog plana za ostvarivanje prava nacionalnih manjina u Srbiji.

On je na konferenciji za novinare kazao da će izmenom u Akcioni plan biti ugradjeni i zahtevi koje je BNV predlagalo prilikom izrade tog dokumenta pre tri godine, ali koji zbog tadašnjeg "nerazumevanja članova radne grupe i državnih organa nisu ušli u završni tekst".

"Revizija Akcionog plana je neminovna, ona je potreba naša i države Srbije. U njega su ugradjene nerealne aktivnosti i rokovi. U dokumentu moraju biti i problemi nasledjeni iz prošlih vremena. Zato je naš cilj revizija Akcionog plana kako bi u njega bili ugradjeni i zahtevi BNV", kazao je Fijuljanin.

Aktuelni potpredsednik BNV dodao je da ti zahtevi "odražavaju realne potrebe bošnjačkog naroda na prostoru Sandžaka i Srbije".

Izbori za novi saziv Bošnjačkog nacionalnog veća biće održani 4. novembra, a do sada su prijavljene tri liste.Povezane vesti