Filip Cepter ponovo izostao, suđenje odloženo za oktobar

11.7.2018 14:16:08
Broj pregleda: 27
Podeli Tvituj Podeli na G+

Biznismen Filip Cepter ni danas došao da svedoči na suđenju Zoranu Janjuševiću i Pavlu Miljkoviću u Višem sudu u Beogradu, pa je suđenje ponovo odloženo.

Janjuševiću i Miljkoviću se sudi zbog optužbi da su oštetili firmu Kargo logistički centar brodogradilišta Beograd”, a kao krajnji vlasnik te kompanije pominje se Cepter.

Suđenje se odlaže već nekoliko puta zbog izostanka biznismena kojeg sud želi da ispita, iako je pravni sledbenik Kargo logističkog centra u septembru obavestio sud dopisom da nije oštećen radnjama okrivljenih.

Naime, sporazumom od 20. septembra 2016. godine pravni sledbenik te firme i Janjušević regulisali su ugovorom svoja prava i obaveze nakon čega je ta firma na suđenju 23. septembra obavestila sud da nije oštećena radnjama okrivljenih.

Cepter je ranije saslušan u istrazi, a prošle godine je dolazio na suđenje ali nije bio ispitan jer je pretres morao da se odloži.

Suđenje je odloženo za 16. oktobar.

Na početku suđenja Janjušević i Miljković su negirali navode optužnice, koja ih tereti da su svojim radnjama preduzeću napravili štetu od 800.000 evra.

Više javno tužilaštvo je optužilo Janjuševića, koji je u toj firmi bio specijalni savetnik, za krivično delo podstrekavanje na zloupotrebu službenog položaja, a Miljkovića, koji je bio direktor za zloupotrebu službenog položaja.
Povezane vesti