Forenzičar: Jelena nije ubijena na nasipu

19.9.2017 14:05:39
Broj pregleda: 2647
Podeli Tvituj Podeli na G+

Jelena Marjanović sigurno nije ubijena na nasipu, tvrdi za TV Pink Nenad Šipka iz Centra za forenzička istraživanja. UPOZORENJE Uznemirujuć sadržaj u tekstu i snimku Šipka je rekao da za ovu tvrdnju postoji više materijalnih tragova do kojih smo u međuvremenu imali priliku da dođemo i da ih pogledamo”.

On dodaje da je 95 odsto slika kako se sve dogodilo prilično jasna ali da za kompletnu rekonstrukciju zločina nedostaje uvid u kompletne spise predmeta za koje je zastupnik porodice Krsmanović uputio zahtev Višem javnom tužilaštvu. Taj odgovor, kako je rekao, još nije stigao.

Tvrdi i da je poslednji dokaz da ubistvo nije izvršeno na nasipu stavljanje prstiju Jelene Marjanović u varikinu radi skidanja biološkog materijala koji bi kasnije mogao poslužiti kao dokaz.

Kada su nam Jelenini prijatelji dostavili fotografiju noktiju Centru za forenziku primetili smo da je lak na Jeleninim prstima oštećen. S obzirom da je u štampi pisano o tome da je kuća čišćena varikinom, mi smo hteli da vidimo kako bi to ambrazivno sredstvo delovalo na lak.

Pošto Jelena nije imala nadogradnju noktiju, na šta su nam pažnju skrenule Jelenine prijateljice i sestra (to će žene uvek da pre primete), u jednoj manikirskoj radnji su izvršili test – lakirana je plastika i potopljena u varikinu efekat je isti kao na noktima. Rezultat je oštećen, nagrižen lak, a ne fizičko oštećenje, a mi pouzdano znamo da je Jelena u petak imala redovno lakirane nokte”, navodi Šipka.

Iz podatka o upotrebi varikine donet je zaključak da se ubistvo nije dogodilo na nasipu.

Teško je poverovati da bi neko nosio varikinu na nasip i da bi tamo uništavao eventualne tragove koji bi nastali od borbe prilikom usmrćivanja Jelene”, kaže stručnjak Centra za forenzička istraživanja.

On naglašava da advokatska kancelarija Savić i taj centar od početka nisu izgovorili ni jedno ime u smislu osumnjičenih za ubistvo i da polaze od pretpostavke da su svi nevini dok se ne dokaže suprotno.

Samo smo se bavili da rekonstruišemo gde je ubijena, kada je ubijena, kako je ubijena”, kaže ovaj stručnjak.

Pogledajte snimak:

Izvor: youtube

NOVI DETALJI o ubistvu Jelene

Dodaje i da je teorija o više umešanih lica izvedena i iz materijalnih tragova.

Na Jeleninoj majici, na licu mesta, kada je izvađena iz kanala nisu nađeni tragovi krvi na okovratniku što znači da je ubijena u ležećem položaju. Ako pođemo od naše tvrdnje da se ubistvo nije dogodilo na nasipu, ona je morala biti i transportovana u istom takvom položaju.

Kada je transportovana od lica mesta do Instituta za sudsku medicinu njena majica je bila natoljena krvlju. Ako je bila natopljena krvlju kada je krvarila mrtva koliko je onda krvarila dok je bila živa?

Na njenom licu pronađeni su tragovi krvi koji nisu mogli nastati u vodi. Zaključak je da je onda najverovatnije bila ubijena na nekoj prostirci, bila umotana u tu prostirku i da je njeno lice bilo u lokvi od koje potiče razmazana krv na licu. Da bi se telo u tom stanju donelo do nasipa i usput izbegne krvarenje na majicu, morala je biti dovedena do nasipa u horizontalnom položaju za šta je bilo potrebno dve osobe”, zaključuje Šipka.
Povezane vesti