GENETSKA SUDBINA I VEŠTAČKI EMBRIONI Ovih deset revolucionarnih tehnologija promeniće SVET

21.3.2018 18:15:49
Broj pregleda: 47
Podeli Tvituj Podeli na G+

Teške optužbe iz vrha engleske vlasti na račun Rusije i njenog predsednika Vladimira Putina. Možda ne bi trebalo uopšte da igramo”, izjavio jedan poslanik u britanskom parlamentu.

Putin, Vladimir Putin

Kako se približava Mundijal u Rusiji tako rastu i tenzije, koje nemaju veze sa tim sportskim događajem i sportom uopšte.

Diplomatski rat Rusije i Velike Britanije po principu oko za oko”, nastao kao rezultat optužbi na račun Rusije da je otrovala nekadašnjeg ruskog agenta koji je živeo u Engleskoj, dobija nove obrise.

U današnjoj raspravi u britanskom parlamentu čulo se čak i da bi Engleska trebalo da bojkotuje predstojeće Svetsko prvenstvo u Rusiji (koja je inače pod sankcijama dela sveta), a ruski predsednik Vladimir Putin je upoređivan sa Adolfom Hitlerom?!

Engleska ne bi trebalo da igra u Rusiji. Nema šanse da ja odem tamo, jer će to biti propaganda vežba Putinovog režima. Da neki član moje porodice želi da ide, ja bih mu lično blokirao odlazak, izjavio je laburistički poslanik Jan Ostin.

Ovaj poslanik je čak otišao dotle da je ustvrdio da će Putin iskoristiti Svetsko prvenstvo kao što je Hitler iskoristio Svetsko prvenstvo 1936. godine” u svoje propagandne svrhe i svog nacističkog režima.

Na to se nadvezao šef britanske diplomatije Boris Džonson: Da, takvo poređenje je apsolutno na mestu.

Ipak, dodao je da bi bojkot Mundijala bila nepravedna kazna za englesku reprezentaciju”.

Džonson je saopštio da je broj zahteva engleskih državljana za Rusiju značajno manji nego za prethodni pampionat sveta.

Prema rečima Džonsona, vizu za Rusiju zatražilo je 24.000 engleskih navijača, a na prethodnom Mundijalu bilo je čak 94.000 engleskih navijača.

Džonson je rekao i da je iz Rusije proteran britanski diplomata, koji je bio zadužen i za bezbednost državljana Velike Britanije na predstojećem Mundijalu.
Povezane vesti