Greškom ubio kolegu lovca, pa sebi oduzeo život

16.5.2018 23:46:56
Broj pregleda: 72
Podeli Tvituj Podeli na G+

Detalji užasne tragedije kod Kovačice: Kad je shvatio da je ubio čoveka, lovac presudio sebi

vojnik, rat, mondo tv, puška, oružje

Lovac Viorel Stoja (51) iz Uzdina izvršio je samoubistvo u svojoj kući nakon što je, kako se pretpostavlja, u lovištu usmrtio kolegu Miroslava Kalina (34) iz Kovačice misleći da je divlja svinja, piše tabloid Kurir”.

Tragedija se dogodila u ponedeljak oko 20:30 časova u lovištu u šumi kod vojvođanskog mesta Kovačica.

Kalin je kobne večeri otišao u lov sa stručnim pratiocem, a pre nego što je krenuo, kao da je slutio, prijavio se lovačkom udruženju Lova, kakva je već prosedura.

Tako je i Kalin zvao predsednika udruženja da proveri da li je neko već u lovu. Rekao je da on ide i pitao Da neko još nije slučajno tamo, da me ne ubije?&. Predsednik udruženja Vlada Žarkov rekao je da nema nikog jer se niko nije prijavio”, rekao je za tabloid izvor blizak istrazi.

Kalin je u lov otišao ladom nivom” i da je pratioca ostavio na oko dva i po kilometra u čeki. Pratilac je oko 20:30 časova čuo pucanj i u 21 sat mu je poslao poruku i pitao ga da li je pala, misleći na divlju svinju. Odgovora nije bilo. Oko 22 sata su se dogovorili da idu kući, ali kako Kalina nije bilo, otišao je kod njegovog brata i tada je krenula potraga.

Pretpostavlja se da je Viorel Stoja mopedom došao do lovišta, ali da za lov nije imao dozvolu. Pucao je, kako se sumnja, misleći da je u žitu divlja svinja. Kada je prišao da proveri da li je svinja ubijena, shvatio je da je ubio čoveka.

Otišao je kući i iste večeri se ubio iz pištolja.

Poznanici i jednog i drugog lovca za Kurir” kažu da su se Stoja i Kalin poznavali, ali da nisu bili prijatelji, niti su ikada bili zajedno u lovu.
Povezane vesti