HEROJ Zarobljenim dečacima odneo je kiseonik, pa se udavio jer nije imao imao dovoljno VAZDUHA

6.7.2018 13:16:30
Broj pregleda: 1510
Podeli Tvituj Podeli na G+

Saman Kunan, ronilac koji je učestvovao u akciji spasavanja dece zarobljene u pećini na Tajlandu, umro je pošto je ostao bez vazduha pod vodom.

Kunan se dobrovoljno prijavio da volontira i pomaže u izbavljanju 12 dečaka i njihovog trenera, a preminuo je kada se vraćao u komandni centar pošto je dostavio boce sa kiseonikom. Radi se o bivšem tajlandskom mornaričkom roniocu, vrhunski obučenom.

Njegov zadatak bio je da isporuči boce sa kiseonikom. On nije imao dovoljno kiseonika za sebe dok se vraćao rekao je jedan tajladski zvaničnik i dodao da se radi o čoveku koji je nekada radio u mornarici a sada se priključio akciji spasavanja.

U pećini je teško. Na putu iz pećine on se udavio. Njegov kolega je pokušao da mu pruži prvu pomoć ali nije uspeo. Kada smo ga izvukli opet smo pokušali da mu pružimo prvu pomoć, ali nije reagovao, a onda smo ga prebacili u bolnicu izjavio je komandir tajlandskih mornaričkih foka Arpakorn Jukongku i dodao da neće dopustiti da njegova žrtva bude uzaludna”.

On je dodao i da će se operacija spasavanja nastaviti.

U akciju spašavanja dečaka uključeno je 1.000 osoba, a među njima su ronioci, vojno osoblje i volonteri.

Zvaničnici su rekli i da zabrinjava to što se nivo kiseonika u komori pećine, u kojoj se dečaci nalaze, smanjuje. Za sada dečaci su u dobrom zdravstvenom stanju i redovno im se dostavljaju hrana i lekovi.

Mislili smo da imamo više vremena da spasemo dečake”

Komandant tajlandskih mornaričkih snaga, koje rade na spasavanju mladog fudbalskog tima zarobljenog u poplavljenoj pećini na severu zemlje, rekao je jutros da je ostala ograničena količina vremena” za izvlačenje dečaka.

Isprva smo mislili da dečake možemo dugo da održavamo u životu u pećini, ali su se sada mnoge stvari promenile. Imamo ograničenu količinu vremena rekao je jutros komandat Foka Arpakorn Jukongkaev na konferenciji za novinare.

Inače, situacija sa dečacima zarobljenim u pećini na Tajlandu pogoršana je sinoć kada su, tokom akcije spasavanja, spasioci volonteri greškom upumpali dodatnu količinu vode, umesto da vodu ispumpaju.
Povezane vesti