Ispovesti očevidaca dramatične pucnjave na Dorćolu: "Da ga policajci nisu ubili,

27.9.2017 0:09:20
Broj pregleda: 2987
Podeli Tvituj Podeli na G+

Kada je došao u klub izgledao je kao da je već popio koju čašicu više. Pretio je menadžeru i konobarima da će ih pobiti, jer mu je smetala klima”. Jakša ga je častio pićem i pokušavao da ga smiri, jer je u tom trenutku u kafani bilo više od 200 ljudi. Međutim, on je nastavio čudno da se ponaša. Obezbeđenje ga je izbacilo i tada je rekao: E sada ćete da vidite ko sam ja”.

Ovako priča jedan od očevidaca svađe u Konobi Akustik” na Dorćolu, koja je u noći između subote i nedelje prerasla u pucnjavu, pišu Večernje novosti”.

Menadžera lokala Jakšu Šćekića (33) ranio je Luka Mišković (27), koga je potom ubio pripadnik MUP prilikom hapšenja.

Posle rasprave koja se nastavila ispred kafane, Mišković je pretio okupljenima i otišao je u nepoznatom pravcu. Ubrzo se vratio sa oružjem u rukama.

Dok je Mišković izglazio i pretio, čula su ga dvojica inspektora koja su u kafanu došla da popiju piće priča sagovornik Novosti”.

Oni su izvadili službene legitimacije, stavili ih oko vrata i odlučili da sačekaju malo, međutim, Mišković se vratio naoružan.

Policajci su mu nekoliko puta rekli da baci oružje, međutim, on je pripucao, a tek kada je ispalio metak u inspektora, tada ga je jedan od njih pogodio. Mišković je izdahnuo desetak metara od kafane.

Da nije bilo njih, Mišković bi nas sve poubijao. Spasili su sigurno četiri, pet života ispričao je očevidac okršaja.

PUCAO NA POLICAJCE IZ DVA PIŠTOLJA” Ko je Luka Mišković, ubijen tokom policijske intervencije na Dorćolu

Dramatične scene na Dorćolu u Ulici cara Dušana 13 odigrale su se u nedelju ujutru, oko dva sata posle ponoći. Mišković je navodno bio kafani sa još jednim muškarcem i devojkom. Navodno je bio neprijatan prema zaposlenima, pa ga je obezbeđenje udaljilo iz lokala.

Nastavio je da preti, ali je otišao. Da li do stana ili automobila, ali se ubrzo vratio sa dva ppištolja, čini mi se. Mi smo zvali policiju koja je odmah rekla da će poslati patrolu. Taj dečko je počeo da puca po nama, a mi smo bežali da sačuvamo glavu. Policija se u međuvremenu pojavila, ali on je i pred njima pucao. Zaustavio ga je inspektor koji ga je upucao rekao je očevidac.

Ko je Luka Mišković

Ubijeni Mišković odranije je poznat policiji. On je hapšen i osuđivan, zbog dilovanja droge, teških telesnih povreda, nasilničkog ponašanja, ali i zbog napada na policajce i pokušaja ubistva.

Kriminalna istorija ovog mladića prepuna je krivičnih dela, a dosta njih je, kako saznajemo, počinio sa tek navršenih 20 godina.

Takođe, ovo nije prvi put da je Mišković pravio probleme prilikom hapšenja. Tako je u maju 2010, kada je imao svega 20 godina, bio ranjen kada je potegao pištolj na policijsku patrolu.

Kako je Blic” tada pisao, policija je pokušala da ga legitimiše nedaleko od parka Manjež, a on je umesto lične karte izvadio pištolj i uperio ga u pravcu policije. Jedan policajac je tada u znak upozorenja ispalio metak u vazduh, ali se mladić nije obazirao na to i odbacio oružje, već je pištolj i dalje držao uperen u policajca i njegovog kolegu.

U tom trenutku policajac je pucao u pravcu Miškovića i ranio ga u ruku u kojoj je držao pištolj.

Policajac ranio mladića koji je potegao pištolj na patrolu

Međutim, to je samo jedan deo kriminalne prošlosti ubijenog mladića. Dve godine nakon ranjavanja, Mišković je uhapšen zbog pokušaja ubistva Ognjena M. iz Podgorice. On je tada sa još dvojicom vršnjaka u oktobru 2012. godine, u parku na Kalemegdanu, pokušao iz zasede da ubije Ognjena i to sve zbog nesporazuma oko narkotika.

Oporavlja se u Urgentnom

Jakša Šćekić (33), vlasnik Konobe Akustik”, nakon pucnjave prevezen je u Urgentni centar u Beogradu, gde se oporavlja od zadobijenih povreda.

On nije želeo da daje izjave za medije, samo je potvrdio da se oporavlja.
Povezane vesti