JEDITE BRZO, ZAPUCAĆE OD ZAVISTI Ova picerija isporučuje hranu samo na FRONT (VIDEO)

10.8.2018 19:16:53
Broj pregleda: 70
Podeli Tvituj Podeli na G+

Jedite brzo dok je još toplo, pre nego što zapucaju”, savetuje dostavljač pice vojnicima dok se miris topljenog sira i šunke širi rovom na istoku Ukrajine gde se dostavljači izlažu opasnosti kako bi nahranili ukrajinske vojnike.

-Neprijatelj je samo 80 metara udaljen, mogao bi namirisati picu pa će mu poteći voda na usta, ironičan je Oleg. Kao i njegov kolega, 23-godišnji Bogdan Čaban, Oleksej Kačko bio je dobrovoljac u sukobu protiv proruskih separatista na istoku sve dok njih dvojica nisu odlučili da otvore piceriju primernog naziva Pizza Veterano” u Maripulju, poslednjem velikom gradu na istoku Ukrajine koji je pod nadzorom središnje vlade u Kijevu.

Otkako su u maju registrovali delatnost u kojoj zapošljavaju kolege veterane, specijalizovali su se za dostavu pice vojnicima na bojnom polju, nekih 20 kilometara od Maripulja.

Zamisao o piceeriji pala je Kačku na pamet dok je gledao televizijsku seriju o američkim vojnicima u Iraku u kojoj nekoliko vojnika sanja o tome da pojede vruću picu.

Pošto je u ratu bio ranjen, i tom prilikom mu je uklonjen deo pluća, Kačko je odlučio da iskoristiti invalidsku penziju i da sa Bogdanom otvori franšizu Pizza Veterano, koju je u Kijevu pre nekoliko godina registrovao drugi veteran.

Picee se plaćaju donacijama i pripremaju specijalno za vojnike. Iz sigurnosnih razloga sa vojnim zapovednicima dogovaraju vreme dostave i put kojim će ići.

Danas je na redu Vođane, seoce iz kojeg je gotovo svo stanovništvo pobeglo nakon rata, objašnjava Oleg i dodaje da su isporučili 20 velikih pica.
Povezane vesti