Jednog sina mi ubili, sad se molim za drugog

13.1.2018 23:44:58
Broj pregleda: 39
Podeli Tvituj Podeli na G+

Otac Aleksandra Vlajića (46) koji je upucan u kući u Višnjičkoj banji. Igor Rodić je upao sa pištoljem, ali su se supruga i unuci sakrili

JEDNOG sina su mi ubili pre deset godina, a sad da dočekam da ostanem i bez drugog! Gde je tu pravda? Molim se da moj Aleksandar preživi.

Ovo nam je u petak kroz suze rekao Ratko Vlajić, otac Aleksandra Vlajića (46) koji je u četvrtak upucan u glavu u beogradskom naselju Višnjička banja. On se trenutno nalazi u Urgentnom centru, njegovo stanje je stabilno, ali je i dalje životno ugrožen.

Vlajića je u porodičnom domu naočigled majke Slobodanke i dvoje dece, od pet i sedam godina, kako se sumnja, ranio Igor Rodić (40) zvani Roki. Tokom vatrenog obračuna napadača je hitac takođe pogodio u stomak. Policija istražuje motiv ovog nemilog događaja, a Aleksandrov otac Ratko Vlajić, kao i majka Slobodanka, sumnjaju da je reč o neizmirenim dugovima.

Supruga je otišla kod sestre, da se malo oporavi od šoka koji je doživela. Dečaci su kod majke, bivše Aleksandrove supruge sa kojom je razveden i koja ima drugi brak objašnjava nam Ratko Vlajić. Mene su ostavili ovde samog, da čekam posinka Stevicu, Slobodankinog sina iz prvog braka da dođe iz Urgentnog i kaže mi kako je Aleksandar. Minuti su mi kao sati i molim se bogu da preživi, da ne ostanem i bez ovog sina, a deca bez oca.

PROČITAJTE JOŠ Višnjička banja: Muškarac upucan u glavu

Ratko kaže da nije bio prisutan kada se pucnjava dogodila u njihovom stanu u Višnjičkoj banji.

Supruga Slobodanka ispričala mi je “sve do detalja” tvrdi Ratko Vlajić. Kaže da je Igor oko 14 časova lupao na vrata, a onda je bahato ušao unutra, držeći pištolj u rukama. Aleksandar, koji je bio u krevetu sa decom, majci je doviknuo da brzo skloni decu u drugu sobu, jer dolazi Roki. Onda su odjeknuli pucnji. Moja žena i unučad su, uplašeni i sakriveni, sve vreme dok nije prestala pucnjava bili u drugoj prostoriji.

Kada je Slobodanka izašla videla je Aleksandra kako leži u sobi okrvavljene glave.

Mislila je da je mrtav. Nažalost deca su sve videla i jako se sad boje, pa ih je majka preuzela priča Ratko.

Aleksandrov otac dalje kaže da je čuo da je Roki više puta dolazio kod Aleksandra po navodni dug od 400 evra i da je svaki njegov naredni dolazak bio agresivniji.

PROČITAJTE JOŠ SAČEKUŠA NA NOVOM BEOGRADU: Muškarac upucan u noge, policija traga za napadačem

Pred Novu godinu uleteo je u našu kuću, prethodno razvalivši sekirom vrata. Pretio je da će sve nas pobiti i tražio je dug.

Srećom, sve se tada završilo bez posledica po bilo koga. O svemu su obavestili policiju, ali, kako kaže Vlajić, niko nije reagovao.

Igora Rodića Rokija, koji je ranjen, prema jednoj verziji, navodno je upucao u stomak baš Aleksandar, koji je takođe imao oružje. Prema drugoj verziji priče, Rokija je pogodio njegov rikošet. On nije životno ugrožen.
Povezane vesti