Jeremić: Vučić planira nemire na KiM; Đurić: Jeremić mašta o takvom scenariju

14.6.2018 9:48:00
Broj pregleda: 42
Podeli Tvituj Podeli na G+

Predsednik NS Vuk Jeremić izjavio je da predsednik SNS-a Aleksandar Vučić planira da u narednih nekoliko meseci izazove nemire na severu Kosova i Metohije, kako bi sporazum sa Prištinom koji podrazumeva članstvo Kosova u UN bio doživljen kao olakšanje, saopštila je ta stranka.

Kako se navodi, Jeremić je na osnivačkoj skupštini Opštinskog odbora Narodne stranke Voždovac rekao i da vlast Srbiju drži u stanju de fakto okupacije”.

Prema njegovoj oceni, vlast na račun ustupaka po pitanju Kosova dobija zauzvrat međunarodnu podršku, koja zato ne kritikuje njegovu vlast. Jeremić je dodao i da će Vučić, ako mu se dozvoli da proda” Kosovo, ponuditi da razvlasti Republiku Srpsku”, a potom i da na isti način uvede Srbiju u NATO.

Đurić: Tim metodama se služio bivši režim

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Marko Đurić ocenio je danas kao potpunu političku neodgovornost i ličnu nestabilnost ocene i izjave Vuka Jeremića, koji, kako je naveo, mašta o scenariju o nemirima na Kosovu i Metohiji.

Reagujući na izjavu Jeremića, Đurić kaže da lider Narodne stranke polazi od sebe i navike da u svom beskrupuloznom karijerizmu zanemaruje interese građana, najavljuje da će Srbija izazvati nemire na severu KiM kako bi imala izgovor za ustupke Prištini.

Marko Đurić

Upravo se takvim metodama služio nekadašnji režim, čiji je Jeremić bio istaknuti član, i bez ikakve sumnje Jeremić bi se, da ima ikakvu težinu, i danas igrao politike koristići Srbe na Kosovu i Metohiji kao pokretne mete naveo je Đurić. Đurić kaže da su upravo Jeremić i njegovi partijski drugovi svojevremeno 2011. izazvali nemire na severu Kosova i Metohije, a potom zarad ostanka na vlasti ostavili Srbe u pokrajini na cedilu i uveli im prelaze poput graničnih, carinske pečate i prištinska lična dokumenta.

Srpska napredna stranka i predsednik Aleksandar Vučić učiniće sve da zaštite bezbednost našeg naroda na Kosovu i Metohiji, ali i nastaviti da insistiraju da se razjasni kakva je priroda Jeremićevih odnosa sa međunarodnom kriminalnom grupom korupcionaša i perača novca i za kakve protivusluge je dobio 200.000 evra od katarske ambasade u Berlinu poručio je Đurić.
Povezane vesti