JUNAČKI PODVIG U CENTRU BEOGRADA: Naš fotograf uhvatio lopova

12.7.2018 13:48:05
Broj pregleda: 38
Podeli Tvituj Podeli na G+

Petar Milošević u Kosovskoj ulici u Beogradu uhvatio lopova koji je ukrao dečji ranac i pobegao

PETAR Milošević, foto-reporter Večernjih novosti”, u sredu oko 16.30 u Kosovskoj ulici u Beogradu, uhvatio je lopova koji je ukrao dečji ranac i pobegao. Naš kolega ga je sustigao, goloruk savladao, i predao policiji.

PROČITAJTE JOŠ Ere lopova naučile pameti

Izašao sam iz autobusa kod Glavne pošte i video muškarca kako ispod jakne skriva roze dečji ranac. Bio mi je odmah sumnjiv, a kada sam video da beži iako ga niko ne juri znao sam da je lopov kaže Petar. Odlučio sam da ga pratim sa male udaljenosti, ali sam pazio da me ne primeti. U jednom trenutku je pretrčao pešački prelaz na crveno, panično zaobilazeći automobile koji su mu išli u susret. Nakon toga je ušao u dvorište zgrade u Kosovskoj ulici. Tu sam krenuo za njim i zatvorio kapiju. Oteo sam mu ranac, savladao ga i oborio na zemlju.

Na Petrovo iznenađenje lopov je počeo da zapomaže, ali se naš kolega brzo snašao i rekao prolaznicima da pozovu policiju, jer je uhvatio lopova. Dve patrole su stigle nakon petnaest minuta, a sve to vreme Petar je držao lopova na zemlji. Pripadnici MUP su na kraju stavili lisice pljačkašu i odveli ga u stanicu. Ispostavilo se da je lopov iz knjižare ukrao dečju torbu, u kojoj nije bilo ništa sem šuškavog papira.

Policajci su mi rekli da im je taj lopov poznat od ranije i da operiše” po centru Beograda. Morao sam da ga sprečim u krađi, jer kad sam ga video da onako beži sa rancem, pomislio sam da je verovatno povredio neko dete. Srećom, nisam bio u pravu rekao je junak iz naše redakcije.
Povezane vesti