JUNKER U SOFIJI "Zapadni Balkan je i naš PRIORITET"

12.1.2018 13:48:24
Broj pregleda: 17
Podeli Tvituj Podeli na G+

Junker u Bugarskoj: I naš prioritet je Zapadni Balkan

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker poručio je danas da je bugarski prioritet Zapadni Balkan takođe prioritet Evropske unije.

Vaš prioritet Zapadni Balkan, je i naš prioritet naglasio je Junker prilikom posete Sofiji gde je razgovarao sa premijerom Bugarske Bojkom Borisovim, prenosi bugarska agencija BTA.

U narednih šest meseci Bugarska preuzima predsedavanje Evropskom unijom.

Borisov i Junker, kako se navodi, očekuju poboljšanje dijaloga sa državama susedima Evropske unije.

Bugarski premijer je primetio da je tokom 10-godišnjeg članstva u bloku Bugarska stekla iskustvo u suočavanju sa nizom raznovrsnih kriza kroz koje je Unija prošla, kao i da će ostati aktivno uključena u pregovore o njenoj budućnosti.

Imamo veliku odgovost u narednih šest meseci, ali ćemo ostati pouzdan partner u potrazi za sporazumima po pitanju najvažnijih tema zajednice. Pripisujemo izuzetnu važnost jačanju jedinstva EU naglasio je predsednik bugarske vlade.

Oni su, kako je saopšteno iz vlade Bugarske, razgovarali o partnerstvu sa Evropskom komisijom tokom bugarskog predsedavanja (od januara do juna 2018), naglasivši da su preduslov za napredak u najvažnijim pitanjima poverenje i saradnja među članovima kabineta koji će predsedavati Evropskim savetom.
Povezane vesti