JUŽNOAFRIČKA VEZA Likvidirani Kulić naručio misteriozno ubistvo obaveštajca u Srbiji

21.7.2018 15:46:58
Broj pregleda: 72
Podeli Tvituj Podeli na G+

Darko Kulić, srpski mafijaš koji je u utorak ubijen u Johanezburgu, stoji iza ubistva Gorgije Gorga Darmanovića u maju, u Beogradu, pišu južnoafrički mediji koji spekulišu o povezanosti ovih likvidacija sa smrću Mikija Đuričića.

Naime, portal Tajms lajv prenosi juče da bi tri likvidacije pripadnika južnoafričkog podzemlja Milana Mikija Đuričića, Gorgije Gorga Darmanovića i Darka Kulića mogle biti međusobno povezane.

Portal podseća da se Kulićevo ubistvo dogodilo samo dva meseca nakon što je, takođe u parku u Randburgu, ubijen srpski državljanin Milan Miki Đuričić, u sličnom scenariju.

Policija istražuje da li je ubistvo Đuričića koji je bio na poternici zbog ubistva Željka Arkana Ražnatovića 2000. godine možda povezano sa smrću agenta Državne bezbednosti, Gorgije Gorga Darmanovića, prenose mediji.

Naime, Darmanović, koji je navodno imao informacije o Đuričićevim ubicama, ubijen je u Beogradu dok je čekao da se nađe sa svojim kontaktom, upravo kako bi mu rekao ko je odgovoran za ubistvo Arkanovog likvidatora.

Naredbu o njegovom ubistvu, prema tim izvorima, naredio je upravo Darko Kulić. Darmanovićevi saradnici zatim su pripremili osvetu, koja je izvršena u utorak.

Podsećamo, Gorgija Gorg Darmanović (58) ubijen je 5. maja u Beogradu, gde se krio od 2014. godine kako bi izbegao hapšenje u Južnoafričkoj Republici, nakon što je duboko zašao u kriminalni svet u toj zemlji, ali se i sukobio sa režimom bivšeg predsednika ove zemlje Džejkoba Zume.

Ubijeni Darmanović godinama je radio u Agenciji za državnu bezbednost u Južnoafričkoj Republici kao radnik Jedinice za specijalne operacije. Bio je upućen u sva dešavanja u ovoj zemlji, a neretko se hvalio i poznavanjem službenih i tajnih dokumenata, među kojima su i oni koji su se odnosili na prljave poslove vrha vlasti ove zemlje.

O kriminalnim poslovima Darka Kulića, u Srbiji se zna mnogo. On je prilikom svađe u kafani u Zemunu još 1992. godine pucao Goranu Bojoviću Amonijaku u noge, članu kriminalne grupe Luke Bojovića, nakon što je Amonijak člana njegove ekipe udario pepeljarom u glavu.

Sukob se nastavio, a iste godine Kulić je i ubio Amonijaka u Zemunu. Tokom uviđaja ubistva, Kulićeva ekipa je čak bacila i bombu na okupljene građane, teško ranivši četiri osobe.

Nakon ove likvidacije bilo je pokušaja Bojovićeve ekipe da se osvete, međutim u razmeni vatre niko nije bio ubijen.

Darko Kulić uhapšen je iste godine i osuđen je na 12 godina zatvora. Nakon odsluženog dela kazne, 2001. godine izlazi na slobodu. On nije odslužio celu kaznu zato što je pre isteka robije pomilovan.

Nakon toga, Kulić je faktički nestao. Poznato je da je 2013. godine dobio državljanstvo i pasoš Bosne i Hercegovine. Šta bi mogao biti motiv za njegovu likvidaciju, samo se nagađa. Da li su u pitanju stari neraščišćeni računi, rat u podzemlju ili poslovi sa drogom u koje je navodno bio uključen, ostaje da se vidi.
Povezane vesti