Kakva provokacija Ameri nerviraju Ruse!

11.1.2018 14:16:06
Broj pregleda: 16
Podeli Tvituj Podeli na G+

Vlasti u Vašingtonu odlučile su da preimenuju ulicu u neposrednoj blizini ruske ambasade i da je nazovu po ubijenom ruskom opozicionom političaru.

rusija-sad,rusija,sad,rusko-američki

Moskva je pobesnela zbog odluke vlasti u Vašingtonu da preimenuju ulicu u neposrednoj blizini Ambasade Rusije. Nije problem u odluci o preimenovanju, već u tome kako će se ubuduće zvati ulica.

Reč je Borisu Njemcovu, koji je upucan ispred Kremlja 2015. godine, a gradski Odbor za preimenovanje ulica u Vašingtonu ističe da je odluka o odavanju počasti ubijenom demokratskom aktivisti” doneta jednoglasno, prenosi BBC.

Prema toj odluci, deo Viskonsin avenije dobiće ime po Njemcovu.

Ruski političari listom su kritikovali ovaj potez vlasti američkog grada, a najglasniji je vođa nacionalističke stranke Vladimir Žirinovski, koji je to okarakterisao kao prljavi trik”. I predstavnici Komunističke partije oštro kritikuju Amerikance.

Boris Njemcov, koji je bio veliki kritičar vlasti Vladimira Putina, ubijen je u februaru 2015. godine kada se vraćao kući iz jednog restorana u Moskvi.

Sud u Moskvi osudio je prošle godine petoricu Čečena zbog ubistva istaknutog ruskog opozicionara, koji će izdržavati kaznu od 11-20 godina u zatvoru. Prvoptuženi je osuđen na 20 godina zatvora.
Povezane vesti