KLINTON JE BROJ 1 PO ŠUNTAVILU Sigurno se sećate Šapčanina koji je branio

23.9.2018 11:49:28
Broj pregleda: 94
Podeli Tvituj Podeli na G+

Verovatno nema korisnika interneta u Srbiji koji ne zna za repliku: Ovaj mos& je nama od dragocenosti” iz video-snimka poznatog pod imenom Klinton šuntavilo”.

Snimak koji je nastao u šabačkom prigradskom naselju Majur za vreme bombardovanja 1999. godine, postao je antologijski i možda na najboji način oslikava duh čivijaštva koji vlada u ovom gradu na Savi.

Naime, grupa građana je tada protestovala, tačnije, čuvala je most” od napada NATO snaga, sa sve parolama ispisanim na transparentima i uz nezaobilazno pivo.

Ipak, iz čitavog snimka izdvojio se jedan čovek čiji identitet još nije poznat široj javnosti, koji se u videu izjasnio kao organizator skupa.

Moja poruka Klintonu. Poruke ima gore, ali Klintone nemaš šanse. Klintone, ti si broj jedan po šuntavilu govorio je on pre 19 godina.

Verujemo da se mnogi i danas pitaju šta se dešava sa njim, a odgovor smo možda dobili slučajno.

Dok je radio foto-reportažu sa Vašara u Šapcu, našem fotografu se učinilo da ga je sreo. I nije odoleo izazovu pa je odlučio da ga za svaki slučaj fotografiše.

Njegove sumnje su sutradan postale još jače, kada su se ponovo sreli, pa je nakon pitanja gde ima nešto dobro da se pojede u okolini, koje je uputio britkom govorniku, dobio odgovor da krene prema Majuru.

Mi u redakciji i dalje vodimo debatu da li je ovo on ili nije. A šta vi mislite, da li je ovo popularni Šuntavilo”?
Povezane vesti