Kozarev: Ostrašćena Tahiri u dijalog unosi otrovnu atmosferu

22.8.2017 1:32:42
Broj pregleda: 19
Podeli Tvituj Podeli na G+

Zamenik direktora Kancelarije za KiM Dušan Kozarev ocenio je danas da je glavni pregovarač Prištine Edita Tahiri u dosadašnjem toku dijaloga sa Beogradom učinila sve da se razgovori, umesto da vode ka pomirenju, odvijaju u otrovnoj atmosferi uvreda i stalnih provokacija.

Taj jednostrani manir Edite Tahiri, iako sa naše strane obično nije nailazio na recipročan odgovor, negativno je uticao na atmosferu u odnosima Srba i Albanaca i doprineo tome da bude izgubljeno dragoceno vreme koje su dva naroda mogla da utroše na istinsko pomirenje i iskorak ka saradnji saopštio je Kozarev.

On je naglasio da Tahiri nastavlja da u svojim komentarima iskazuje nacionalnu ostrašćenost, verovatno zbog činjenice da je kao pregovarač bila sasvim neefikasna i da nije ostvarila svoje proklamovane ciljeve.

Sada Edita Tahiri opravdano pokazuje nervozu zbog započetog unutrašnjeg dijaloga u srpskom društvu po pitanju Kosova i Metohije, koje tokom njenog mandata nije učinilo nijedan pomena vredan korak ka ostvarenju njenih seperatističkih snova, jer Srbija će iz tog dijaloga izaći snažnija i još nepokolebljivija istakao je zamenik direktora Kancelarije za KiM.

Kozarev navodi da je sposobnost za unutrašnji dijalog jedno od merila demokratskog razvoja i pokazatelj snage jednog društva, a da Tahiri i njeni istomišljenici, koji čak nisu smeli sopstvene sunarodnike da pitaju šta misle o njihovim separatističkim snovima, na tome mogu samo da nam zavide.
Povezane vesti