LIKVIDIRAN POSLE DVE NEDELJE NA SLOBODI Roganović se dobro krio, sumnja se da je praćen čim

23.12.2018 11:47:26
Broj pregleda: 91
Podeli Tvituj Podeli na G+

Vladimir Roganović (31), visokopozicionirani pripadnik kavačkog” klana, likvidiran je petnaest dana pošto je izašao iz spuškog zatvora.

Kako saznajemo, Roganović je napustio zatvorsku ćeliju u spuškom zatvoru 7. decembra ove godine.

Nakon što je izašao iz zatvora boravio je u Kotoru, odakle se tri dana pre nego što će biti likvidiran, očigledno strahujući za svoju bezbednost, uputio ka Beču.

Ubistvo Vladimira Roganovića

Da je Roganović na slobodi, nije znao gotovo niko, pa čak ni ljudi bliski njemu. Zbog toga se ovo ubistvo smatra kao dobro planirano, jer su ubice tačno znale gde se kavčanin”obreo, ali i gde je i sa kim.

Sumnja se da su Roganovića pratili odmah po izlasku iz zatvora, a da su ubice bile obaveštene čim je stigao u prestonicu Austrije.

Trećeg dana pošto je došao u Beč, ispred restorana Figmiler” u centru grada, gde je bio sa Stefanom Vilotijevićem (22) iz Nikšića i još jednim muškarcem, prišla su im dvojica egzekutora i Roganoviću i Vilotijeviću pucali u glave. Kavčanin je preminuo na licu mesta, dok se Vilotijeviću, kako prenose austrijski mediji i dalje bore za život.

Vladimir Roganović

Prema pisanju medija, napadač je nakon pucnjave pobegao crnim mercedesom, a odmah nakon likvidacije policija je blokirala čitav Beč. Ubrzo potom, objavljeno je da je nekoliko muškaraca privedeno zbog sumnje da su učestvovali u pucnjavi.

Hapšenje na ulicama Beča

Motiv ubistva za sada nije poznat, a kako se sumnja, najverovatnije je i on žrtva klanovskog sukoba kavčana” i škaljara”.

Roganović je bio osumnjičen zbog lažnih dojava o postavljenim bombama u podgoričkom klubu Beagle”, koji je navodno pripadao vođama škaljarskog klana.

Ubijenom Roganoviću, njegovom bratu od strica Dušku i sada pokojnom Draženu Čađenoviću sudilo se za ubistvo jednoG od vođa navijača Crvene zvezde Marka Vesnića, u julu 2009. godine.

Vladimir i Dražen su oslobođeni optužbi, dok je Duško Roganović zbog tog ubistva osuđen na 12 godina zatvora. Duško Roganović teško je povređen krajem aprila, kada je aktivirana eksplozivna naprava postavljena na automobilu kojim je upravljao. Četiri meseca kasnije, ubijen je njegov otac Niko Roganović (66), kada je sa više hitaca iz vatrenog oružja pogođen ispred svog stana u hercegnovskom naselju Dubrava.

Inače, teško ranjeni Vilotijević sin je Kićuna Vilotijevića, ubijenog u julu 1999. godine u Novom Sadu. Porodica Vilotijević decenijama je u ratu sa porodicom Nikšićanina Ranka Radulovića nedavno uhapšenog zbog navodne pripreme više likvidacija. Kićunov stariji sin Filip, ubijen je 2015. godine na Paliću.

Beč kao utočište kavčana”

Beč, grad u kojem se dogodila likvidacija visokopozicioniranog kavčana”, važi za utočište pripadnika ove kriminalne grupe. Svojevremeno, kako se sumnjalo u njemu se krio i Slobodan Kašćelan, vođa kavčana”, koji je pre nekoliko dana uhapšen u Češkoj sa lažnim papirima:

Crnogorska Uprava policije je navela da je Kašćelan često menjao mesto boravka i koristio lažne identitete. Da bi utvrdila gde se tačno nalazi begunac crnogorska policija je, kako je saopšteno, bila u stalnom kontaktu sa kolegama iz Češke, Nemačke, Austrije, Francuske, Hrvatske, Slovenije, Švajcarske, Portugala, Španije i Kosova.
Povezane vesti