Medvedev: Optužbe Velike Britanije nemaju veze sa realnošću

19.10.2018 5:16:15
Broj pregleda: 28
Podeli Tvituj Podeli na G+

Optužbe Velike Britanije usmjerene ka Rusiji za takozvani pokušaj trovanja bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije nemaju veze sa realnošću i moguće je da proizilaze iz unutrašnje političke situacije”, izjavio je ruski premijer Dmitrij Medvedev.

On je u intervjuu za Euronjuz” rekao da pretpostavke koje je izneo veći broj zemalja ne oslikavaju stvarnu situaciju i da definitivno ne vode ka boljem sutra”: U većini slučajeva, slične optužbe ili kaznene mere nemaju za cilj kažnjavanje bilo koga, da bilo kome naškode, niti da predstave međunarodni stav. Ne! One su tu iz drugih razloga, zbog unutrašnje političke situacije”.

Sergej Skripalj

Ruski premijer naveo je da bilo kakve procene, kakve su se već pojavile, definitivno ne promovišu međunarodnu saradnju i podsetio da je slična praksa postojala u bivšem Sovetskom Savezu, koja toj zemlji ništa dobro nije donela, preneo je TASS.

Medvedev je napomenuo da antiruski komentari koji dolaze iz SAD nisu mogli da naškode politici Moskve i da svi dobro znaju da se na stav Rusije ne može uticati.

Premijer Rusije nije želeo da komentariše umešanost dvojice Rusa Aleksandra Petrovog i Ruslana Boširova u trovanje Skripaljevih, jer ne poznaje te ljude i ne može znati da li su njih dvojica bili u Solsberiju u periodu kada se incident dogodio”.
Povezane vesti