MEHOVA ZVRZLAMA Ne da ostavku, jer nema krivičnog postupka, a postupka nema, jer ima

14.6.2018 9:15:54
Broj pregleda: 45
Podeli Tvituj Podeli na G+

Ako se protiv mene pokrene sudski postupak, spreman sam da snosim odgovornost, navodi Meho Omerović, poslanik SDPS, koji je nedavno zatečen u krađi na aerodromu u Frankfurtu, očigledno namerno zanemarujući činjenicu da sudskog postupka ne može ni biti, jer ga štiti diplomatski imunitet.

On je u pisanom odgovoru Blicu” rekao da se oglašava povodom zlonamernih informacija da su se navodno pojavili novi detalji u vezi sa neprijatnošću koja mu se desila”.

Želim da naglasim da protiv mene nema ni krivične prijave niti ikakvog sudskog procesa! Bar da ja znam. Ako i ima nekih novih saznanja ili se pokrene sudski postupak, naravno da ću biti spreman da snosim svaku odgovornost, čak i pre okončanja sudskog postupka. Ne želim i neću da budem tema, ali ni teret svojoj porodici, partiji ni vladajućoj koaliciji navodi Omerović, iz čije izjave može da se zaključi da nema nameru da podnese ostavku, iako je osramotio i sebe i državu.

On kaže da je ispričao šta mu se tačno desilo.

Ne mogu ja sada pričati neku novu verziju kako bi se uklopio u nečije zamišljene projekcije kaže ovaj narodni poslanik.

Omerović nije želeo da odgovara na naša dodatna pitanja o nemogućnosti da se pokrenu sudski postupci zbog diplomatskog imuniteta, koji u inostranstvu onemogućuje i krivično gonjenje. Na naš naknadni poziv, on je odgovorio SMS-om da je odgovor napisao u mejlu.

Omerovićeva izjava dolazi dan nakon što je predsednica Skupštine Maja Gojković izjavila da je dobila izveštaj nemačke policije u kome piše da se Omerović pozvao na diplomatski imunitet.

Maja Gojković

On se nije pravdao za učinjeno delo, nego se pozvao na diplomatski imunitet i zbog toga što poseduje diplomatski pasoš, on je pušten na slobodu, a ne zbog nekih drugih okolnosti navela je predsednica Skupštine, koja očigledno namerava da istera stvar na čistac.

Ako situacija bude ovakava kakva je u izveštaju, neću potpisati da neko u parlamentu dobije diplomatski pasoš i o tome sam voljna da razgovaram i da branim argumente sa svim poslanicima, bez obzira da li čine vladajuću većinu ili opoziciju rekla je Gojkovićeva.

Zatečen u krađi

Prema izveštaju nemačke policije, koji su objavili mediji, obezbeđenje prodavnice prijavilo je krađu oko pola 10 ujutro. Kako pišu Novosti” policijski službenici su zatekli osobu osumnjičenu za krađu, a to je bio poslanik Meho Omerović.

On je, kako je priznao, iz fri šopa uzeo parfem i tri karmina, a kako je rekao imao je jake stomačne probleme, pa je otišao u toalet, gde je poneo i kozmetičke proizvode.

U tom trenutku doživeo sam stravičan, jak, snažan i neizdrživ bol, kao da mi je neko zabio nož u stomak. Zgrčio sam se i osetio da mi se creva prazne. Uspaničio sam se i izbezumio, tražio strelice za toalet. Istrčao sam iz fri šopa i shvatio da sam poneo parfeme pokušavao je u medijima da se izvuče Omerović.
Povezane vesti