Mej: Moguća obnova vlade u Belfastu

13.2.2018 2:47:37
Broj pregleda: 8
Podeli Tvituj Podeli na G+

Ukoliko premijerka Britanije Tereza Mej napravi ustupke u dogovoru za Bregzit ili dođe do njegovog odlaganja zahvaljujući protivnicima Bregzita, Britanija će pasti u najgoru ustavnu krizu još od Drugog svetskog rata, rekao je član parlamenta i pristalica Bregzita Najdžel Faraž.

U najboljem slučaju pod našim patetičnim rukovodstvo, Bregzit će se dogoditi samo na papiru. U najgorem, moraćemo ponovo da se borimo za sve. To je poprilična izdaja miliona ljudi koji su za ovo glasali rekao je Faraž za Rojters.

Među članovima partije britanske premijerke, kao i u samom parlamentu postoje podeljena mišljenja povodom Bregzita, a Mejovoj je ostalo još samo osam meseci da postigne dogovor sa EU koji bi bio povoljan po Britaniju.

Uprkos tome što je preostalo još malo vremena, Mejova insistira da će Britanija napustiti EU 29. marta 2019. godne.

Protivnici Bregzita pokušavaju da skupe dovoljno podrške u donjem domu britanskog parlamenta, kako bi mogli da blokiraju eventualni dogovor između Mejove i EU.

Na kraju, najbitnija tačka će biti razumno glasanje u donjem domu parlamenta o dogovoru koji dobijemo, kakav god on bio i nije nemoguće videti da će u tom momentu zemlja biti poslata u ustavnu krizu. Šansa da će se ovo dogoditi raste svake nedelje. Ako se dogovor o Bregzitu odbije na osnovu poverenja vladi, čekaju nas parlamentarni izbori ili novi referendum rekao je Faraž.

Napomenuo je da bi trebalo istražiti i delovanje milijardera Džordža Soroša u Britaniji.

Zaista bi trebalo istražiti koliko Džordž Soroš podriva politiku širom Zapada rekao je Faraž.
Povezane vesti