Mihajlović: Samo puno uključenje srpskih organa vodi pravdi

23.1.2018 10:46:22
Broj pregleda: 9
Podeli Tvituj Podeli na G+

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović pozdravila je odluku privremenih organa u Prištini da sa nadležnim tužilaštvom Srbije razmenjuju informacije o ubistvu Olivera Ivanovića, ali smatra da samo puno uključivanje pravosudnih organa Srbije u istragu garantuje da će ubice i nalogodavci tog terorističkog akta” biti otkriveni.

Očekujem da EU, koja je najodgovornija za dešavanja na Kosovu, podrži ovaj zahtev i omogući da naši pravosudni organi u potpunosti učestvuju u ovoj istrazi”, stoji u saopštenju potpredsednice Vlade.

Ona je ocenila pozitivnom i odluku Moskve koja zahteva da se srpski, ali i međunarodni istražni organi u punom kapacitetu uključe u istragu o ubistvu Olivera Ivanovića, u skladu sa Rezolucijom Saveta bezbednosti UN 1244.

“Ako je svima interes da se ubice Olivera Ivanovića pronađu što pre i izvedu pred lice pravde, a za Srbiju je to prioritet, onda ne postoji razlog da u istragu ne budu uključeni istražni i pravosudni organi Srbije”, rekla je Mihajlović i ocenila da bi svaka druga odluka značila da Priština, ali i međunarodna zajednica koja se nalazi na Kosovu, nisu iskrene u pronalaženju počinilaca ovog zločina.
Povezane vesti