MISTERIOZNI SEF SA 18 MILIONA EVRA Ko je vatrogascima naredio njegovo izvlačenje iz požara?

10.8.2018 19:17:28
Broj pregleda: 54
Podeli Tvituj Podeli na G+

U sefu koji su iz vatrene stihije u Zemunu u poslednji čas izvukli vatrogasci, pored velike količina evra, nalazilo se i nekoliko miliona dinara, kao i veliki broj čekova.

Podsetimo, vatrogasci su 31. jula uspeli da izvedu opasnu akciju i iznesu sef sa dragocenostima.

Sef koji je spasen iz požara spada u grupu većih tog tipa koji se nalaze na tržištu, a koji su predviđeni su za čuvanje veće količine novca ili drugih dragocenosti. Takvi trezori teški su, sami po sebi, najmanje 70 kilograma. Kada se tome pridoda težina tereta koji se nalazi u njima, zasigurno brojka prelazi 100 kilograma kazao je za Kurir dobro obavešten izvor.

On dodaje da je iznos od 18 miliona evra, koji se nalazio u sefu, zasigurno dodao na celokupnoj težini.

Ako se pretpostavi da su u sefu bili uglavnom apoeni od 500 evra, možemo da zaključimo da je na gomili bilo oko 36.000 novčanica. Uz to, u sefu je bilo i dinara i čekova. Kada bi se sve te novčanice stavile na vagu, težile bi oko 40 kilograma dodaje naš sagovornik.

Požaru je, prema rečima očevidaca, prethodila eksplozija, a vatrogasci su satima pokušavali da se izbore s vatrenom stihijom koja je pretila da se proširi i na okolne stambene objekte.

Vatrogascima je rečeno da se u jednom od zapaljenih objekata nalazi tajni sef i da moraju da ga spasu kako znaju i umeju. Tada su shvatili da je ta fabrika gotovo u celosti zahvaćena vatrom i da će biti veoma teško da najpre lociraju mesto na kome se nalazi sef, a potom i da ga izvuku na sigurno. Odlučili su da rizikuju i uleteli su u plamen ispričao je dobro obavešten izvor.

On kaže da su posle nekoliko minuta tumaranja po dimu i plamenu koji su im ugrožavali živote, vatrogasci uspeli da pronađu sef i iznesu ga napolje. Tada je usledio novi šok.

Otvorili su sef koji je bio oštećen sa spoljne strane, a potom ostali bez teksta. Unutra je bila gomila neoštećenih novčanica evra u raznim apoenima i svima je odmah bilo jasno da je u pitanju višemilionski iznos. Dok su vatrogasci zapanjeno posmatrali sadržaj sefa, u jednom trenutku se pojavio vlasnik fabrike iz koje je on izvučen. Vatrogacima je tada rečeno da se udalje, a vlasnik je potom pokupio sav novac i otišao. Kasnije smo saznali da je u tom trezoru bila svota od neverovatnih 18 miliona evra dodaje naš sagovornik.
Povezane vesti