Mladunče kita se upetljalo u mrežu za ajkule, a onda su stigli SPASIOCI: Majka strpljivo

11.10.2018 4:48:37
Broj pregleda: 83
Podeli Tvituj Podeli na G+

Mladunče kita oslobođeno je kod istočne obale Australije nakon što se uplelo u mrežu za ajkule.

Stručnjaci Departmana za poljoprivredu i ribarstvo i zabavnog parka u gradu Gould Koust skoro dva sata su u utorak ujutru pokušavali da, iz mreže dugačke 500 metara, izvuku nasukanog kita na plaži Grinmont.

Kako AP napominje, mreže su postavljene u vodi kako bi zaštitile kupače od napada ajkula.

Mladunče je usled uplitanja u mrežu zadobilo površne povrede, ali ništa što bi moglo da predstavlja pretnju po njegov život, a kada je oslobođeno, otplivalo je zajedno sa majkom saopštila je organizacija parka u Gould Koustu (Sea World Gold Coast).

Direktor naučnog odseka ovog parka Trevor Long rekao je da je operacija spasavanja bila stresno iskustvo.

To je bio veoma, veoma mladi kit, teško upetljan u mrežu, skoro kao da je bio upakovan u nju, bilo je veoma stresno i za mladunče i za njegovu majku. Majka je bila vrlo blizu mladunčetu i svima nama i bila je prilično zainteresovana za to što smo radili. Iskreno verujem da je ona shvatila da pokušavamo da pomognemo mladunčetu, a ne da ga povredimo, te da je zato bila mirna rekao je Long za australijske medije.

Prema njegovim rečima, na osnovu ogrebotina na telu mladunčeta, veruje se da je ono bilo upetljano u mrežu duže vreme, a vlasti je obavestila nepoznata osoba koja je zapazila situaciju tokom jutarnje šetnje.
Povezane vesti