Mleko za bebe zaraženo salmonelom i dalje u prodaji u Francuskoj

12.1.2018 12:16:02
Broj pregleda: 27
Podeli Tvituj Podeli na G+

Vlada francuskog predsednika Emanuela Makrona je na velikim mukama zbog fijaska akcije masovnog povlačenja neispravnog Laktalisovog mleka za bebe zaraženog salmonelom.

Ti proizvodi za bebe su i posle prošlomesečne odluke o njihovom povlačenju ostali dostupni u bolnicama, vrtićima, apotekama i vodećim supermarketima u Francuskoj.

Ministar finansija Bruno Le Mer je zbog toga danas pozvao na sastanak šefa francuskog mlečnog giganta, Laktalisa, ali je, gostujući na televiziji BFM, priznao da ne može da garantuje da opozovano mleko više nije dostupno na tržištu.

Francuska ministarka zdravlja Anjes Bizen je u današnjoj izjavi za radio-televiziju Evrioa-1 insistirala na tome vlada nije mogla biti jasnija” sa zdravstvenim upozorenjima koja je izdala.

Laktalis je naredio povlačenje mleka iz prodaje u oko 30 zemalja nakon što je u jednoj od njegovih fabrika pronadjenja salmonela. Vlasti su objavile da je pre naloga za povlačenje mleka bilo hospotalizovano 18 beba koje su konzumirale kontaminirane proizvode, kao i da su se sve one posle oporavile.
Povezane vesti