Momčilo je prijateljici davao novac i ključ od kuće, zatim je UBIJEN I OPLJAČKAN, a na

28.10.2017 8:00:55
Broj pregleda: 757
Podeli Tvituj Podeli na G+

Nisam počinila ubistvo. Ja sam imala koristi od Momčila, meni je bilo u interesu da bude živ jer mi je stalno pomagao, rekla je na početku suđenja Lidija Stejković (46) iz Svrljiga koja se tereti da je u noći između 7. i 8.novembra 2016.godine pomogla nepoznatim razbojnicima da opljačkaju i ubiju poljoprivrednika Momčila Simonovića (59) iz sela Galibabinac kod Svrljiga.

Ona se tereti da je omogućila razbojnicima da uđu u kuću jer joj je poljoprivrednik na poverenje otvorio vrata a potom im pokazala vitrinu u kojoj je čuvao novac. Nesrećni čovek je imao poverenja u nju jer su se u dužem periodu posećivali a, nezvanično se ne isključuje se ni mogućnost da su bili u ljubavnoj vezi.

Prema optužnici, razbojnici su posle premetačine Simonovića zverski pretukli i vezali mu ruke kanapom, pertlama i kablom. Zadobio je prelom kostiju baze lobanje sa krvarenjem na mozgu, naprsnuće vratnih pršljenova, obostrani preloma rebara, višetruke prelome nosnih kostiju, povrede od kojih je i preminuo.

-Ništa nije tačno. Ja nisam ubica. Bio mi je vrlo draga osoba koja mi je pomagala u teškim trenucima. Nikome ne bih tako nešto učinila a pogotovo njemu. Jednom sam mu spasila život, nedugo pre toga, ali nažalost nije posle toga još dugo živeo. Da sam naslutila šta se dešava te noći, uzela bih trojicu četvoricu muškaraca, sela u kola došla da mu pomognem branila se Stejkovićeva pred sudom.

Ona je negirala da je pomogla razbojnicima da uđu u kuću, navodeći da Momčilo do 21 čas nije zaključavao vrata jer je tek tada završavao poljoprivredne poslove. Ona je istakla da nije znala da Momčilo drži novac u kući pa nikome nije ni mogla da pokaže.

-Znam da je pare držao u banci jer kad god mi je trebala pomoć, išli smo do banke da ih on podigne. Ne znam koliko je imao u banci ali mogla sam da tražim koliko sam htela on bi mi dao. Da sam mu tražila 2.000 evra on bi mi dao. Mogla sam da uđem kad sam htela u njegovu kuću jer mi je rekao gde je ključ, ali ja nisam ulazila, navela je Stejkovićeva. Ona je negirala da je kobne noći, Momčila šutnula nogom u glavu dok je vezan ležao na podu kuće, kada je prema optužnici nastala krvava mrlja na njenim farmericama. Ona je rekla da je prema fotografijama koje je videla u spisima predmeta, njegovo telo zauzimalo takav položaj da je nemoguće da mu se na opisani način zada udarac u glavu. Ona je navela da je krvava mrlja na farmericama nastala tri meseca ranije, kada je Momčila sa bratom vozila kod lekara jer mu je iznenada pozlilo u toku noći pa je iskašljavao krv.

Stejkovićeva je vidno nasmejana i opuštena ušla u sudnicu, ali je, kako je suđenje odmicalo, primetno postala nervoznija.

Suđenje se nastavlja 24. novembra.

Pretnje ili mađije…

Toplica Kostić, sestra ubijenog, rekla je pred sudom da smatra da se Stejkovićeva družila sa njenim bratom zbog interesa i novca, te da se on čudno ponašao u poslednje vreme. Ona je rekla da smatra da je njen brat bio maltretiran jer je primećivala povremeno da su mu ruke otečene i modre, ali da nije smeo da govori o tome.

Od ljudi iz Galibabinca sam čula da je Lidija moćna, ali ne znam u kom smislu moćna. Nije mi jasno zbog čega je moj brat davao pare njoj a ne meni i mojoj deci. Ja sam zaključila da je bio omađijan ili da mu je bilo prećeno rekla je Kostićeva.

Nije htela brak

Sestra ubijenog Toplica Kostić pitala je Stejkovićevu da li je imala nameru da se venča sa njenim bratom ili je to već bila učinila.

Nisam imala nameru da se venčam sa Momčilom niti smo se venčali rekla je Stejkovićeva.
Povezane vesti