Na dočeku u Novom Sadu Zdravko Čolić

13.12.2016 16:48:57
Broj pregleda: 117
Podeli Tvituj Podeli na G+
Gradjane Novog Sada će za doček Nove 2017. godine, na proslavi koja će biti održana na glavnom Trgu slobode, zabavljati pevač Zdravko Čolić, najavljeno je danas u Gradskoj kući.
"Posle devet godina Čola je ponovo na centralnom novosadskom trgu i nema bolje pozivnice ljudima da dodju u naš grad, Evropsku prestonicu kulture i Omladinsku prestonicu Evrope", rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Organizatori proslave Nove godine najavili su na konferenciji za novinare i da će na istom mestu biti organizovan i doček pravoslavne Nove godine 13. januara, na kojem će nastupiti duvački orkestar Bobana Markovića.

Iza novogodišnjeg programa u Novom Sadu stoji tim Evropske prestonice kulture, a glavni muzički nastupi biće dopunjeni raznovrsnim programom i velikom festivalskom proslavom na četiri lokacije.

Tokom četiri praznična dana, 30. i 31. decembra, 1. i 13. januara, na četiri bine nastupiće više od sto izvodjača, sa više od četrdeset sati programa.

Na novogodišnju noć 31. decembra pre Zdravka Čolića nastupiće novosadski Big Bend zajedno sa Bojanom Stamenov kao specijalnom gošćom, a taj dan će slavlje početi od jutarnjih časova kada će u podne biti organizovan doček dečje Nove godine sa iznenadjenjima za najmladje.

Program će početi u 10 časova, a dnevnu žurku će započeti di-džej Gvero, zatim bend Swing time, Ana Perišić, Drum’n’zez i Irie FM.

Ljubitelji elektronske muzike tokom dočeka će u Studiju M moći da slušaju deset inostranih i domaćih di-džejeva, a za ovaj dogadjaj naplaćivaće se i ulaz po ceni od 690 dinara u pretprodaji.

Na glavnoj bini na Trgu slobode za reprizu Nove godine, 1. januara predstaviće se bend Josip A Lisac, Branimir i neprijatelji, di-džej Ilija Rudović i Zemlja gruva.

Na dočeku Srpske nove godine, nastupiće i simfonijski orkestar NS2021 koji će prirediti muzički spektakl uz 60 simfoničara, muziku iz srpske kinematografije i gostovanje proslavljenog srpkog glumca Sergeja Trifunovića.

Muzički program počeće na Trgu Republike dan pre dočeka, 30. decembra, kada će nastupiti Jazz kombinat, zatim flautistkinja Milena Jančurić i di-džej Vukašin Vojvodić.

Predsednik organizacionog odbora Novi Sad 2021 Nemanja Milenković izjavio je da je festivalskim konceptom na četiri lokacije u četiri dana za dve Nove godine, Novi Sad želeo da pokloni gradjanima "slobodu izbora i raznovrsnosti veličajući vrednosti tolerancije, mira i ljubavi kao istinskih ideala ovog Grada".
Povezane vesti